VadeVi
Ca N’Oliveró: producció ecològica enmig de mil i una urbanitzacions

El Vallès Occidental és sinònim d’indústria… però també d’altres moltes coses, i força interessants. La comarca és fàbriques, cultura, gastronomia, història, agricultura i, encara que sembli estrany a autòctons i forans, vi i vinya, en ple segle XXI.

La Masia ca n’Oliveró és una explotació familiar agrícola que ofereix productes de temporada, de proximitat i respectuosos amb el medi. La podem trobar al terme municipal de Castellbisbal, a la carretera que porta de Terrassa a Martorell. Disposa de la certificació de producció ecològica des de 2005.

Fent d’una feina una forma de vida, a la Masia ca n’Oliveró treballen la terra per obtenir fruits de qualitat, explica Pere Botifoll, un dels seus responsables. Produeixen productes de temporada, des de verdures i fruites a elaborats com oli, vi i confitures. Es poden comprar a la finca i al mercat municipal de la Independència de Terrassa.

Ca N’olivero es una explotació molt diversificada d’horta i fruiters, però el 2003 va reintroduir la vinya, que antigament ja s’hi conreava, com a bona part de la resta de la comarca. Va ser en els anys 80 del segle XX que va desaparèixer, cedint el protagonisme a d’altres productes.

Actualment, la producció de vi es d’unes 5.000 ampolles anuals, que s’aconsegueixen gràcies a una vinya d’uns 9.000 metres quadrats. Ca N’oliveró està ara immers en un nou projecte, una vinya de cabernet, encara petita i en formació.

El vi s’elabora molt aprop de la finca, en un petit celler d’uns familiars. Tanmateix, s’espera que en un futur no massa llunyà es pugui fer al mateix espai de la carretera de Terrassa a Martorell.


Camps de conreu de Ca N’Oliveró, a Castellbisbal FOTO: Ca n’Oliveró

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa