Dijous es va presentar a la Xarcuteria Ravell de Barcelona la serie Troballes de El Vi a Punt. Es tracta de vins escassos o excepcionals que no han trobat sortida al mercat, que Oriol Pérez de Tudela, el responsable de El Vi a Punt, ha trobat o trobarà a cellers particulars, majoristes o cooperatives, i als que rescata de l’oblit i ofereix la possibilitat d’arribar als consumidors.

Els vins se serveixen en l’envàs en que sempre van presentats el productes de El Vi a Punt: el Bag-in-box de 3 litres de capacitat, un envàs revolucionari -com diu el seu nom, una bossa dins d’una caixa- que ofereix múltiples avantatges. A diferència de les ampolles, el consumidor pot conservar el vi un cop obert durant setmanes i veure un got de vi d’una forma còmoda i econòmica, atès que la bossa es contrau a mesura que es buida, impedint d’aquesta manera l’entrada de la llum i l’aire, evitant la oxidació i degradació del vi.

Són sèries limitades, d’una tirada que sempre dependrà de la quantitat de vi disponible de cada “Troballa” i que en el cas de la Número 1, són només 200 bag-in-box, que es venen al públic a un preu de 23 euros (l’equivalent a una ampolla de 3/4 de litre surt a 5,75 euros)

D’aquesta primera tirada, només se’n sap que és un merlot amb criança. I val a dir que és un merlot com n’hi ha pocs a Catalunya, amb un cos i una estructura poc habituals i d’aromes madures a les que els tocs de la criança -canyella i fusta nova- només matisen i aporten més complexitat a l’olor dominant de fruita vermella de bosc madura, móres i gerds.

Un vi que realment mereixia l’oportunitat de aparèixer en solitari i no acabar barrejat en l’anonimat del cupatge comercial d’un vi de gran tirada, i que pel preu al que surt, és una bona oportunitat per al consumidor.

Ja tinc curiositat per saber quin serà el segon capítol d’aquesta sèrie, que per les expectatives que va despertar a la presentació, amenaça en convertir-se en una sèrie de suspens i, perquè no, de culte.

LA PRESENTACIÓ DEL VI TROBALLA NÚM. 1 DE EL VI A PUNT ES VA FER A LA XARCUTERIA RAVELL DE BARCELONA FOTO: BERNAT PÉREZ DE TUDELA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa