A Terra Remota no es dubta del potencial dels rosats. El 2007 va sortir al mercat Caminito, un vi que fuig de les pautes d’elaboració que solen ser habituals.

Per a la seva elaboració es va dur a terme al celler un rigorós procés de selecció, en que es van descartar, en primer lloc, penjolls de raïm; i, un cop desrapat, una part dels grans. Feta la maceració pel·licular, el 20% de Caminito 2010 va fermentar en bótes de roure francès, i va seguir la criança sobre les lies fines durant 6 mesos més en les mateixes barriques.

Com la resta de referències de Terra Remota, s’elabora amb raïms de la propietat que en Marc i l’Emma Bournazeau mimen en aquest paratge de l’Alt Empordà. Una vinya que va aconseguir el 2010 la qualificació de vinya ecològica, i on es cultiven, entre d’altres, els ceps de garnatxa negra (50%), sirà (35%) i ull de llebre (15%) que composen el cupatge d’aquest rosat.

Els Bournazeau han decidit presentar Caminito 2010 en format Magnum –a més de la tradicional ampolla de 75 cl.- una opció original.


Nova anyada 2010 del Caminito de Terra Remota FOTO: Terra Remota

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa