Can Blau estrena celler al Molar

Fins ara la vinificació es feia a les instal·lacions d'un altre celler de la DO Montsant

El celler elabora els vins Blau, Can Blau i Mas de Can Blau, amb garnatxa negra, carinyena i sirà. Foto: VADEVI.cat

Can Blau ha estrenat recentment el seu nou celler a la DO Montsant, un celler ubicat al municipi del Molar. Tot i aquesta estrena, la relació de Can Blau amb la DO Montsant ve de lluny. Fundat el 2003, el celler ja fa anys que elabora vins sota l’empara de la DO. La diferència és que, fins ara, la vinificació de les diferents referències de Can Blau es duia a terme a les instal·lacions d’un altre celler de la denominació d’origen.

Ara, però, el celler ja disposa de les seves pròpies instal·lacions per elaborar uns vins que, sota la direcció de l’enòloga Núria López Sarroca, han obtingut en els darrers anys diversos reconeixements. Sense anar més lluny, el 2012, Blau era escollit millor vi de l’estat espanyol per a la prestigiosa revista nord-americana Wine Spectator. A banda d’aquest, el celler elabora altres vins com Can Blau i Mas de Can Blau, amb varietats com la garnatxa negra, la carinyena i el sirà.

El celler Can Blau pertany a Orowines, un grup de cellers del que formen part també Bodegas Atalaya, Bodegas Ateca, Bodegas El Nido, Bodegas y Viñedos Shaya, Bodegas Tritón i Orowines Jumilla. Un dels responsables d’aquest grup és Jorge Ordóñez, un dels importadors de vins de l’Estat espanyol a Estats Units més importants i ben relacionats.

Nou comentari