L’Acadèmia Catalana de Gastronomia ha distingit com a millor restaurant de l’any a Can Jubany en l’última edició dels prestigiosos premis. Els guardons, que reconeixen la tasca de professionals, col·lectius i institucions vinculats al sector, també s’han atorgat a l’artesana del pa Anna Bellsolà, del forn Baluard, i la periodista Cristina Joloch, de La Vanguardia, entre altres.

El jurat dels guardons, concedits a través del vot secret dels membres de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, ha proclamat com a millor restaurant de l’any a Can Jubany, de Calldetenes (Osona) que aquest any celebra el seu 15è aniversari i ha reformat i ampliat l’establiment. El seu propietari, el cuiner Nandu Jubany, assegura que “estem molt contents perquè és el millor premi que et poden donar a Catalunya, però sobretot per tot l’equip i perquè això ens ajudarà a millorar el servei i el producte que oferim als nostres clients, juntament amb les noves instal·lacions del restaurant”. Jubany afirma també que “el premi li mereix molta consideració perquè l’Acadèmia està formada per gent amb grans coneixements de gastronomia, que han viatjat, provat plats i diferents cuines”.

El premi al millor cuiner jove ha estat per Dani Lechuga, del barceloní Caldeni Restaurant; Anna Bellsolà, del forn de pa Baluard, també de Barcelona, ha estat distingida en la categoria de millor professional mentre que Francesc Fortí, del Racó d’en Binu, a Argentona, s’ha emportat el premi especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. Per la seva banda, Cristina Jolonch, ha vist reconeguda la seva tasca com a periodista especialitzada en gastronomia de La Vanguardia enduent-se l’apartat de divulgació també atorgat a Jordi Estadella a títol pòstum.

Amb aquests premis l’Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca al llarg de l’any en l’àmbit de cadascun dels apartats establerts. Els guardons constitueixen un important mitjà de divulgació del compromís de l’entitat amb la cuina catalana. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc l’abril de 2011 a Barcelona al restaurant Via Veneto.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa