Cap de setmana a vessar de vi català

De dijous a diumenge s'acumulen les activitats relacionades amb el vi català, VADEVI.cat n'ha fet un recull per poder triar la que més us convingui

Aquest cap de setmana i en preparació de les festes nadalenques, que representen el punt més alt en les vendes de vi i cava, diverses entitats i associacions han preparat activitats per tot el territori català.

De les més destacades, VADEVI.cat n’ha preparat un reportatge, i són:

Els actes de celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme, del 10 al 13 de novembre, en les que es duran a terme per tot el Penedès un complet calendari d’activitats al voltant del vi en diversos àmbits i organitzat per diverses entitats.

El saló Catavins Sabadell, que també es duu a terme de l’11 al 13 de novembre de 2011, i és una fira per a professionals i apassionats d’aquesta beguda. Els professionals a més, tenen la possibilitat de participar en el workshop Buyer Meets Spanish Cellar, els dies 9, 10 i 11 de novembre. Entre les activitats hi ha música, tastos, tallers de maridatge, cuina o concursos; amb col·laboracions, entre d’altres, de René Barbier, que parlarà del Priorat i de la importància definitòria del terroir; i Marcel Gorgori, que farà una xerrada vinculada al programa de Televisió de Catalunya En clau de vi.

Per als afeccionats al cinema en general, i especialment als que els interessa el món del vi i el cava, enguany s’estrena el Most Festival de Cinema del Vi i el Cava a Vilafranca, que des d’avui, dijous 10 de novembre i fins diumenge, recollirà la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura del vi i del cava i brindarà pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules i curts que s’han vist als millors festivals.

També al Penedès la Funifira de Gelida aposta pels vins i caves locals, i set cellers i deu restaurants complementen la temàtica principal de maquetisme i modelisme d’aquesta segona edició.

D’altra banda, la Generalitat recupera la Diada del Vi Novell després de sis anys, amb un acte al Palau de la Generalitat que divendres 11 de novembre presidirà el conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí.

Dissabte 12 de novembre es farà una nova edició del Tasta Porrera, la gran cita dels vins i la gastronomia d’aquesta vila del Priorat en la que els setze cellers locals oferiran tastos de totes les collites que en aquests moments tenen al mercat, de manera que la trobada és una ocasió exclusiva i irrepetible per als amants del vi per conèixer els vins d’aquest poble.

El mateix dia, però a la Ciutat Comtal, 26 cellers participaran a la Mostra de vins “Montsant es planta a Barcelona” al Mercat de Santa Caterina, en un acte que s’emmarca en la celebració del 10è aniversari d’aquesta DO.

També aquest cap de setmana de l’11 al 13 de novembre, la Festa de la ratafia de Santa Coloma de Farners compleix 30 anys i ho vol celebrar fent un repàs als seus inicis però també mirant amb optimisme el futur d’aquesta festa que s’ha convertit en un referent en el panorama cultural català.

També al Garraf hi ha activitats, i Vilanova i la Geltrú acollirà aquest cap de setmana, els dies 11, 12 i 13 de novembre, una nova edició de la Fira de novembre i el Festival del Xató, esdeveniments que comptaran amb un espai de tast, on la gastronomia de la població i els vins de la DO Penedès es donaran la mà, per poder oferir als assistents un ampli ventall de tastets de cuina vilanovina, maridats amb els excel·lents vins de la DO Penedès.

Al Baix Empordà, del 12 al 13 de novembre podrem gaudir de la 9ª edició de la Festa del Vi Nou de Calonge dins de la programació de la Festa Major d’Hivern en honor de Sant Martí, i que dóna la benvinguda al primer vi, al vi sortit de la collita d’enguany sota la Denominació d’Origen Empordà. El diumenge, després de la cercavila, es llegirà el pregó i es procedirà a l’obertura i espinjolament de les bótes on hi ha el vi novell, per finalitzar amb un tast per al públic present.

Més al nord, a Pau, Empordàlia celebra per Sant Martí la Festa de la Cooperativa, en la que amics i socis de la cooperativa empordanesa es trobaran dissabte 12 de novembre, coincidint amb la festa de Sant Martí -patró de Pau-, per celebrar la segona edició de la Festa de la entitat.


Del 12 al 13 de novembre podrem gaudir de la 9ª edició de la Festa del Vi Nou de Calonge, al Baix Empordà FOTO: AJUNTAMENT DE CALONGE

Nou comentari