Capçanes participa en unes jornades sobre els productes Kosher

La cooperativa de la DO Montsant va ser el primer celler de tot l'Estat espanyol a vinificar vi segons les normes jueves. Participen en unes jornades per explicar la seva experiència en l'elaboració de productes kosher

Kosher significa ‘apte’ en hebreu. Apte per a ser consumit per totes aquelles persones que segueixen els preceptes de les lleis religioses jueves. Avui, aquesta paraula ha esdevingut un certificat comercial com el que té el celler de Capçanes des del 1994. Van ser el primer celler de tot l’Estat Espanyol a fer vi kosher i a comercialitzar-lo. La decisió va ser completament encertada, tot un èxit, segons la cooperativa. De fet, el seu vi Peraj Ha’abib o Flor de Primavera es comercialitza fins i tot a Israel. És per això que Sandra Aulló, d’aquesta cooperativa de la DO Montsant, ha participat en una jornada sobre els productes kosher organitzada per la cambra Catalanoisraeliana.

Dirigida a empreses que es plantegen iniciar-se en la producció de productes kosher, la jornada ha comptat amb la presència de diferents empresaris que han explicat les seves experiències. També hi han participat els rabins David Libersohn i Ramy Avigdor, encarregats de certificar el procés i el president de la cambra Miguel Szpiniak.


Flor de Primavera és el vi kosher que Capçanes elabora des de 1994 FOTO: COOP. CAPÇANES

Nou comentari