VadeVi
Carles Aymerich, del Celler de Can Roca, Millor Sommelier de l’Estat espanyol

El català Carles Aymerich s’ha proclamat Millor Sommelier d’Espanya de 2009 en la final celebrada al centre Cultural Miguel Delibes de Valladolid. El segon lloc ha estat per a Rafael Reyes, sommelier del restaurant La Masia de Chencho d’Elx, i el tercer per a David Ghons, del restaurant Adolfo de Toledo de Castella-la Manxa.

Carles Aymerich, que ja va ser el 2008 subcampió d’Espanya, és sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, i ha treballat en hotels de l’Estat espanyol i de Londres i en el famós transatlàntic de luxe Queen Elizabeth II. Aymerich participarà l’any vinent a Xile en el concurs per elegir el millor especialista en licors del món.

A la final hi han arribat 24 especialistes en licors de tot Espanya, set d’ells de Castella i Lleó, en aquest certamen organitzat per la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers. Paral·lelament, des de dilluns passat dia 9 s’han celebrat les sisenes Jornades Internacionals de Sommeliers, que ha acollit per primera vegada Castella i Lleó, amb 160 participants, especialment de països europeus. A més, el vestíbul del Centre Cultural Miguel Delibes ha estat l’escenari d’una fira promocional en la qual han participat 28 empreses de begudes, principalment cellers i de Castella i Lleó.

Els encarregats de lliurar els diplomes i les estatuetes que reconeixen els tres millors sommeliers d’Espanya el 2009 han estat, entre d’altres, la consellera d’Agricultura de Castella i Lleó, Silvia Clemente, i el president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers, Juan Muñoz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa