VadeVi
Carles Aymerich, del Celler de Can Roca, Millor Sommelier de l’Estat espanyol
  • CA

El català Carles Aymerich s’ha proclamat Millor Sommelier d’Espanya de 2009 en la final celebrada al centre Cultural Miguel Delibes de Valladolid. El segon lloc ha estat per a Rafael Reyes, sommelier del restaurant La Masia de Chencho d’Elx, i el tercer per a David Ghons, del restaurant Adolfo de Toledo de Castella-la Manxa.

Carles Aymerich, que ja va ser el 2008 subcampió d’Espanya, és sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, i ha treballat en hotels de l’Estat espanyol i de Londres i en el famós transatlàntic de luxe Queen Elizabeth II. Aymerich participarà l’any vinent a Xile en el concurs per elegir el millor especialista en licors del món.

A la final hi han arribat 24 especialistes en licors de tot Espanya, set d’ells de Castella i Lleó, en aquest certamen organitzat per la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers. Paral·lelament, des de dilluns passat dia 9 s’han celebrat les sisenes Jornades Internacionals de Sommeliers, que ha acollit per primera vegada Castella i Lleó, amb 160 participants, especialment de països europeus. A més, el vestíbul del Centre Cultural Miguel Delibes ha estat l’escenari d’una fira promocional en la qual han participat 28 empreses de begudes, principalment cellers i de Castella i Lleó.

Els encarregats de lliurar els diplomes i les estatuetes que reconeixen els tres millors sommeliers d’Espanya el 2009 han estat, entre d’altres, la consellera d’Agricultura de Castella i Lleó, Silvia Clemente, i el president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers, Juan Muñoz

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa