VadeVi
Carme Ruscalleda, ambaixadora de la 14a temporada de la Ruta del Xató

A la Casa Elizalde de Barcelona s’ha presentat la nova temporada de la Ruta del Xató, la proposta de turisme gastronòmic a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i El Garraf, que enguany arriba a la seva 14ª temporada.

Per aquesta edició, presenta més de 150 propostes, agrupades segons diferents tipologies (enoturisme, mar, espais naturals, patrimoni o cultura), per tal d’adaptar-se als gustos o necessitats de cadascú; així com 76 restaurants recomanats on poder degustar l’autèntic xató, i diversos allotjaments i cellers seleccionats per poder completar una escapada.

Enguany, a part de la ja esmentada incorporació de nous agents com cellers i allotjaments, la Ruta del Xató segueix potenciant la seva presència en els canals digitals, mitjançant la millora del web www.rutadelxato.com.

Un altre fet destacat és el nomenament de Carme Ruscalleda com a nova ambaixadora de la Ruta del Xató. L’acte inaugural va comptar amb les intervencions de Dolors Rius i Marrugat, regidora de Comerç i Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès, i Jaume Martí, representant de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató i president del Gremi d’hostaleria i restauració de Vilanova i la Geltrú. La xef Carme Ruscalleda, que va rebre el testimoni d’Oriol Llavina, és l’única dona del món reconeguda amb 5 estrelles Michelin, tres pel seu restaurant Sant pau de Sant Pol de Mar, i dos pel de Tokyo.

Al llarg de la temporada, a més, les persones que s’apropin a aquestes comarques podran participar en les ja tradicionals festes populars dedicades al xató (xatonades), a Vilanova i la Geltrú (21 de novembre), Vilafranca del Penedès (23 de gener), El Vendrell (6 de febrer), Canyelles (20 de febrer), Cunit (20 de març), Calafell (27 de març) i Cubelles (2 d’abril), on també s’hi podran degustar altres especialitats culinàries del territori, els bons vins i caves de la zona, així com realitzar activitats paral·leles, com tastos de vi i cava, concurs de cuina de xató, cursos de cuina. A més, els restaurants de Sitges ofereixen durant tota la temporada el menú del xató, una manera de degustar el plat acompanyat d’altres especialitats.

La Ruta del Xató és una iniciativa conjunta i un exemple d’èxit de col·laboració entre entitats públiques (ajuntaments) i privades (gremis de restauració, restaurants, allotjaments i cellers) de 3 comarques diferents i 2 províncies, que sota el mateix paraigües, treballen per fomentar el coneixement i generar valor al territori, impulsant l’activitat turística.

La temporada del Xató comença aquest mes de novembre i es perllongarà fins al mes d’abril, coincidint amb la temporada de l’escarola, un dels seus ingredients principals. Més informació a: www.rutadelxato.com


Carme Ruscalleda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa