VadeVi
Casament de cinc xarel·los al Vinseum de Vilafranca

Un museu no sol ser l’escenari habitual per dur a terme un sopar i la barreja de l’olor de les menges amb l’exposició permanent que actualment té el Vinseum a Vilafranca, a banda de fer-se sensorialment estranya, feia presagiar una nit especial.

I les expectatives no van decebre el centenar just d’assistents que van poder gaudir d’un àpat en un espai tan característic i alhora poc habituat a aquests esdeveniments com la capella del Vinseum.

La vetllada es va iniciar amb una visita a les instal•lacions del Vinseum, que actualment es troben en fase de reformes i seguidament es va passar al menjador on elaboradors i responsables del Consell Regulador de la DO Penedès van anar comentant les tipicitats de cada vi i els maridatges escollits.

La iniciativa és la primera que impulsa oficialment el Consell Regulador per promoure el xarel-lo després que a començament d’any es presentessin les conclusions del pla estratègic que pretén impulsar els vins d’aquesta zona.

Entre els plats escollits hi havia menges típiques penedesenques com ara una amanida d’enciams amb tonyina fresca, canelons d’ànec i gall ros del Penedès, bacallà amb samfaina, ànec confitat amb orellanes i pinyons i un pastís de pa de pessic, tots ells preparats pel restaurant vilafranquí El Gat Blau.

Per acabar de fer el casament entre plats i xarel•los, es van escollir vins d’alguns dels cellers emblemàtics de la zona com ara un escumós de Colet, el Xarel•lo Clàssic d’Albet i Noya, un xarel•lo 50% bóta de Ferré i Catasús, un altre de criança de Cellers Pardas i finalment un dolç del celler Parató.


Els cinc xarel·los: un dolç del celler Parató, un sec de criança de Cellers Pardas, un xarel•lo 50% bóta de Ferré i Catasús, el Xarel•lo Clàssic d’Albet i Noya i l’escumós de Colet FOTO:VADEVI.CAT


A la dreta, el president de la DO Penedès, Francesc Pascual i a l’esquerra, el director, Josep Ribas FOTO: VADEVI.CAT


Les taules parades esperen els assistents a l’acte FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa