Castell Peralada Finca Malaveïna 2009, a dalt de tot als Bacchus 2013

Als Bacchus 2013 s’hi van valorar un total de 1.560 vins procedents de 17 països. Foto: VADEVI.cat

El vi Finca Malaveïna 2009 de Castell Peralada, ha obtingut la distinció més alta, un dels vuit Gran Bacchus d’Or que han atorgat al concurs Bacchus 2013, que organitza la Unió Espanyola de Tastadors. Un altre vi del celler empordanès, el Castell Perelada 5 Fincas 2008 va rebre un Bacchus d’Or.

Un total d’onze vins catalans han estat guardonats amb el Bacchus d’Or, entre els quals cinc caves, que ha estat la DO catalana amb més premis d’aquesta categoria. Els caves premiats han estat el Freixenet Cuvée D.S. 2007 i el Freixenet Elyssia Gran Cuvée; el Jaume Codorníu Brut, el Jaume Serra Brut Nature Reserva (J.García Carrión) i el Juvé y Camps Reserva de la Familia 2009.

De la DO Terra Alta, dos vins van rebre el guardó, l’Equinox Garnatxa Negra 2011 del Celler de Batea i el Vinyes del Grau Syrah Criança 2009 del celler Josep Vicens.

Els restants tres vins catalans amb medalla d’or van ser el Les Terrasses Vinyes Velles 2010 d’Álvaro Palacios (DOQ Priorat), el Maset del Lleó Reserva 2010 (DO Penedès), i el Maset del Lleó Syrah 2010 (DO Catalunya).

El Concurs Internacional de Vins Bacchus 2013, ja en la seva onzena edició i consolidat com un dels més prestigiosos d’Espanya, va celebrar ahir el seu desenllaç al Casino de Madrid després de quatre dies de tastos, en els quals es van valorar un total de 1.560 vins procedents de 17 països.

Segons ha precisat el responsable del certamen i president de la UEC, Fernando Gurrucharri, els vins que han participat en aquesta edició de Bacchus reflecteixen que “el mercat és cada vegada més difícil i selectiu”.

Els 60 experts que van composar el jurat, entre els que figuren les britàniques Sarah Jane Evans i Susan Holmes, ambdues Master of Wine, o el president de la Federació Espanyola d’Enòlegs, Santiago Jordi, ha destacat la qualitat d’aquest emblemàtic vi de Castell Peralada.

El Finca Malaveïna 2009, anyada a la venda des de fa dos mesos, s’elabora amb un cupatge de merlot, cabernet sauvignon, sirà i garnatxa envellit durant 16 mesos dins bótes de roure francès. Segons el celler, el resultat és “un vi de color vermell cirera intens. La seva aroma profunda, de fruits vermells, té un fons de notes especiades. En boca és rodó, carnós i estructurat. L’acidesa és molt fresca i els tanins són molt madurs. Té un excel·lent equilibri, amb un bon pas de boca i llarg postgust. És un vi amb una marcada personalitat de la finca de la qual prové i té un gran potencial d’envelliment”. L’anyada 2009 es troba disponible no només en format estàndard de 75 cl sinó també en ampolles màgnum i jeroboam.

Finca Malaveïna s’elabora exclusivament a partir de raïm de la finca de la qual pren el seu nom, situada als encontorns del celler. Malaveïna és una vinya treballada per a obtenir vins extraordinaris. En aquest terreny de 19 hectàrees de vessants d’argila vermellosa, amb presència de còdols, amb precioses vistes al Mediterrani i als Pirineus, s’obté un rendiment per hectàrea de només 5.000 Kg.

L’anyada anterior de Finca Malaveïna, la 2008, ocupa l’onzè lloc al rànquing dels millors vins de l’any passat elaborat per l’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors (WAWWJ), gràcies als sis guardons que va guanyar al llarg del passat any als principals concursos internacionals.

Vins catalans guardonats concurs Bacchus 2013

Bacchus Gran d’Or

Castell Peralada Finca Malaveïna 2009

Bacchus d’Or

Castell Perelada 5 Fincas 2008 (DO Empordà)

Equinox Garnatxa Negra 2011 del Celler de Batea (DO Terra Alta)

Freixenet Cuvée D.S. 2007 (DO Cava)

Freixenet Elyssia Gran Cuvée (DO Cava)

Jaume Codorníu Brut (DO Cava)

Jaume Serra Brut Nature Reserva (J.García Carrión) (DO Cava)

Juvé y Camps Reserva de la Familia 2009 (DO Cava)

Les Terrasses Vinyes Velles 2010 Álvaro Palacios (DOQ Priorat)

Maset del Lleó Reserva 2010 (DO Penedès)

Maset del Lleó Syrah 2010 (DO Catalunya)

Vinyes del Grau Syrah Criança 2009 del celler Josep Vicens (DO Terra Alta)

En aquest enllaç es pot consulotar el llistat complet dels premis Bacchus 2013.

Nou comentari