VadeVi
Castella i Lleó premia 67 vins i caves catalans, en l’edició dels Zarcillo 2009

Dels més de 3000 vins de tot el món que han participat en els premis Zarzillo, el jurat n’ha seleccionat gairebé 70 de Catalunya. Aquesta ha estat la catorzena edició d’aquests premis i la sisena en què també hi poden participar vins i caves de la resta del món. La Conselleria d’Agricultura i Ramaderia de la Junta de Castella i Lleó va organitzar la primera edició al 1991, a través de la Estació Enològica de Castella i Lleó.

El jurat està format per més de cent catadors professionals, procedents de tot el món. Han tastat tots els vins durant tres dies per poder determinar els guanyadors de cada categoria. Seguint un sistema de puntuació, tots els vins que han obtingut entre 96 i 100 punts pertanyen a la categoria Gran Zarcillo Or. Els que han obtingut entre 88 i 95 punts, han guanyat el premi Zarcillo Or. I els que han tingut més de 83 punts i fins a 87, el premi Zarcillo Plata.
[[frase]]
Gairebé totes les denominacions catalanes, excepte la DO Catalunya, la DO Conca de Barberà i la DO Tarragona, han obtingut algun premi. Dels 70 vins i caves catalans premiats, la gran majoria han guanyat el premi de plata. Tot i això, setze han guanyat el Zarcillo Or i només dos caves han obtingut la màxima puntuació: el Jaume Giro i Giró Gran Reserva Brut Nature 2002 i el Vives Ambros Salvatge 2004.

El llistat complet dels guanyadors catalans dels premis Zarzcillo d’aquesta edició es pot consultar a l’apartat recursos multimèdia relacionats.

Llistat dels guanyadors dels premis Zarcillo


El Clot d’Encís de la Cooperativa Agrícola Sant Josep, ha guanyat el Zarcillo de Plata. És l’únic vi de la DO Terra Alta guardonat FOTO: COOP. AGR. SANT JOSEP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa