VadeVi
Castellroig i l’Hotel Gallery s’aboquen a Barcelona

Divendres al vespre, al restaurant del barceloní Hotel Gallery, es va celebrar un sopar de maridatge de vins del celler penedesenc Castellroig amb plats basats en formatges internacionals. Per una banda, és innovador perquè l’activitat ha estat impulsada pel mateix hotel, i no va ser el celler qui va llogar l’hotel per fer l’activitat, com seria habitual. També la forma de convocar els assistents explora camins nous: les més de seixanta persones que van emplenar la sala van ser convocades per l’hotel a través del correu electrònic o per Castellroig a través de les xarxes socials d’internet: Facebook i Twitter, substituint el boca-orella tradicional, pel més actual “d’ordinador a ordinador”.

Segons Norma Galofré, directora de l’hotel, aquest acte s’inclou dintre de la campanya per dinamitzar la restauració de l’hotel i obrir-la a la ciutat. Entre els diferents actes que tenen previst per al 2010 n’hi ha dos més amb participació de cellers catalans. El fet que molts dels assistents siguin habituals d’aquestes activitats de l’hotel té l’avantatge afegit per als cellers que no es tracta d’aficionats al món del vi, sinó consumidors potencials que d’altra manera no haurien assistit a un acte d’aquesta mena.

En una taula hi havia un grup de cinc amigues que no estaven especialment interessades en el vi. Elisa Aguilar explicava: “Sóc consumidora, com gairebé tothom, de vi, i la meva tendència és a demanar-lo de la Rioja, Rueda o Ribera del Duero. Aquest tast m’ha fet descobrir que hi ha vins catalans del mateix nivell”. El Carles i la Melània sopaven en parella en una altra taula i mentre es guardaven el fulletó de Castellroig van reconèixer que mai havien assistit a un acte d’aquesta mena. “En buscarem més, ens ha semblat divertit i interessant”, deia la Melània.

Mentrestant, el cap de sala explicava amb el micròfon a la mà el següent plat: una fondue de formatges suïssos amb cuixes de guatlla i un dau de filet amb mil fulls de cep i formatge del Pallars Sobirà Tou dels Til·lers. Per acompanyar-ho, l’enòleg de Castellroig Marcel Sabaté va proposar el Negre Ull de Llebre del 2006. Mentre en parlava, tothom, aficionat o no, ensumava la copa amb satisfacció.


Marcel Sabaté, de Castellroig, presentant un dels vins del sopar a l’Hotel Gallery FOTO: FEEDBACK MARKETING

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa