VadeVi
Catalunya Caixa amb el sector vitivinícola català

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de Catalunya Caixa, Manel Rosell, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració. A l’acte també hi ha assistit el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort.

En concret, a través d’aquest conveni, Catalunya Caixa i l’INCAVI treballaran conjuntament per potenciar el sector vitivinícola català. Aquesta col·laboració, que té una vigència que s’estén durant els anys 2011,2012 i 2013, es concreta en quatre accions bàsiques.

Per una banda, Catalunya Caixa patrocinarà la 31a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que tindrà lloc del 23 al 25 de setembre al Moll de la Fusta, en el marc de les festes de la Mercè 2011.

Enguany des de la conselleria s’ha volgut fer un gir a la mostra i per aquest motiu s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO). D’altra banda, la mostra presenta altres novetats com ara degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans amb indicació geogràfica protegida (IGP), la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, i el tancament dels estands a les vuit del vespre.
[[frase]]
D’altra banda, Catalunya Caixa participarà en els projectes de desenvolupament de l’enoturisme a Catalunya, que impulsa l’INCAVI, tant des de la vessant financera com de les actuacions de l’Obra Social de Catalunya Caixa en diferents àmbits que permeten generar sinèrgies d’acord amb l’orientació del projecte d’enoturisme de l’INCAVI.

Ambdues entitats també definiran conjuntament un pla o mètode de transferència de tecnologia i coneixement en el sector vitivinícola. Les diverses actuacions de Catalunya Caixa en R+D+I del sector vitivinícola es transferiran en benefici de la totalitat de Denominacions d’Origen Catalanes.

Finalment, l’INCAVI i Caixa Catalunya posaran a disposició de les empreses, cellers i cooperatives exportadores del sector mesures per acompanyar-les en la seva sortida a mercats externs. En aquest sentit, Catalunya Caixa posarà a disposició del sector un servei d’assessorament i anàlisi de mercats externs i clients internacionals i, conjuntament amb l’INCAVI, estudiarà la viabilitat i necessitat de dotar al sector d’una o vàries línies de finançament de vendes a clients internacionals.

Durant la signatura, el conseller Pelegrí a recordat la importància del sector vitivinícola català en el sí de l’economia catalana i ha ressaltat que només amb la col·laboració i coordinació del sector públic i privat es podran dur a terme les accions necessàries per garantir el futur d’aquest sector.

D’altra banda, el president de Catalunya Caixa, Manel Rosell, ha destacat que “amb aquest projecte, des de Catalunya Caixa donem recolzament a un sector econòmic molt arrelat al territori, que actualment factura més de 1.000 milions d’euros anuals, i que aposta per la recerca, la innovació i la internacionalització com a motors de creixement.

L’experiència de CatalunyaCaixa en el sector agroalimentari i del vi li han permès obrir aquesta via de col·laboració amb l’INCAVI per a treballar conjuntament en projectes que contribueixin a potenciar el sector vitivinícola català. Concretament, des de la vessant financera, CatalunyaCaixa disposa d’una especialització en l’assessorament a través d’una xarxa de professionals experts i d’una oferta de serveis específica, alhora que les actuacions desenvolupades per l’Obra Social de l’entitat en aquest àmbit li proporcionen un coneixement susceptible de ser transferit a les empreses del sector, així com la possibilitat de generar sinergies amb les iniciatives desenvolupades per l’INCAVI, en benefici del desenvolupament econòmic i social dels territoris.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) és l’organisme autònom del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que té per objectiu exercir les competències en matèria de vinya i vi que li corresponen a la Generalitat com són el foment de la qualitat dels vins catalans, impulsar la promoció dels vins emparats per Denominació d’Origen, tutelar els Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, l formació en matèria vitivinícola i el desenvolupament de la recerca i la innovació en el sector vitivinícola, així com al transferència de tecnologia.


D’esquerra a dreta: Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i Manel Rosell, president de CatalunyaCaixa FOTO: CATALUNYA CAIXA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa