Gràfica creada per l’OEMV amb dades de l’ICEX.

Catalunya és la comunitat amb major nombre de cellers exportadors de l’Estat espanyol (1.295) i la que més factura, amb 561 milions d’euros, segons les dades de l’Instituto de Comercio Exterior? (ICEX), que també informa sobre les exportacions de vi per per províncies.

En aquest cas, Barcelona és la demarcació amb major nombre de cellers (1.056) i també la que més factura, amb 511,5 milions d’euros.

No obstant això, el rànquing canvia segons parlem de quantitat d’empreses exportadores per CCAA. o del que facturen les diferents Comunitats Autònomes.

Així, Castella?La Manxa factura el 21,2% del total (533,9 milions d’euros) amb el 12% del total d’empreses exportadores (466). Crida l’atenció el cas de Múrcia, que amb el 6,7% de la facturació total (167,7 milions d’euros), concentra el 5,6% del nombre d’empreses exportadores, per la qual cosa la seva grandària mitjana és relativament elevat.

Si el que tenim en compte és l’evolució del valor de les exportacions en les diferents comunitats, veiem que les que més han augmentat la seva facturació en els dos últims anys (2013 i 2014), han estat: Canàries, Madrid i Balears, que creixen en 2014 un +27,1%, un +22,9% i un +9,4%, respectivament. Les que pitjor evolució presenten són el País Valencià, l’Aragó i Galícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa