VadeVi
Catalunya tindrà el seu primer Concurs de Vins Catalans la primavera de l’any que ve

Catalunya necessita tenir les seves pròpies eines per promoure els seus vins. D’aquesta idea sorgeix la proposta d’organitzar el primer Concurs de Vins Catalans. La iniciativa -que l’Incavi, la revista Cupatges i Desembolic (Concours Mondial de Bruxelles) han presentat durant l’Alimentària- està tot just a les baceroles. Per ara s’està treballant en un pla estratègic que defineixi els termes de futur del concurs i que pugui respondre a les principals crítiques que acostumen a generar aquests projectes: l’excés de concursos, la manca de credibilitat i transparència, i el risc d’estandarització dels vins.

És per això que l’organització es planteja crear un concurs que respecti les normatives europees i internacionals, formar un jurat professional i imparcial i promoure els vins premiats, ja que una medalla no té valor si no es promociona. Però, sobretot, la idea és que sigui “el concurs de tot: de l’administració, de la producció, de la distribució, dels mitjans i sobretot dels consumidors”, tal i com ha explicat el director de Cupatges, Sergi Cortés.

El director de l’Incavi, Oriol Guevara, ha destacat la importància del concurs i ha assegurat que és tractad ‘un projecte “sòlid i a llarg termini”. Per Frédéric Galtier, de Desembolic,”un concurs ha de ser una eina de màruqeting amb valors afegits i ha de proporcionar un alt nivell de promoció i un gran potencial de comunicació a tots els mercats”.


Sergi Cortés, Oriol Guevara i Frédéric Galtier durant la presentació a Alimentària FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa