VadeVi
Catalunya tindrà el seu primer Concurs de Vins Catalans la primavera de l’any que ve
  • CA

Catalunya necessita tenir les seves pròpies eines per promoure els seus vins. D’aquesta idea sorgeix la proposta d’organitzar el primer Concurs de Vins Catalans. La iniciativa -que l’Incavi, la revista Cupatges i Desembolic (Concours Mondial de Bruxelles) han presentat durant l’Alimentària- està tot just a les baceroles. Per ara s’està treballant en un pla estratègic que defineixi els termes de futur del concurs i que pugui respondre a les principals crítiques que acostumen a generar aquests projectes: l’excés de concursos, la manca de credibilitat i transparència, i el risc d’estandarització dels vins.

És per això que l’organització es planteja crear un concurs que respecti les normatives europees i internacionals, formar un jurat professional i imparcial i promoure els vins premiats, ja que una medalla no té valor si no es promociona. Però, sobretot, la idea és que sigui “el concurs de tot: de l’administració, de la producció, de la distribució, dels mitjans i sobretot dels consumidors”, tal i com ha explicat el director de Cupatges, Sergi Cortés.

El director de l’Incavi, Oriol Guevara, ha destacat la importància del concurs i ha assegurat que és tractad ‘un projecte “sòlid i a llarg termini”. Per Frédéric Galtier, de Desembolic,”un concurs ha de ser una eina de màruqeting amb valors afegits i ha de proporcionar un alt nivell de promoció i un gran potencial de comunicació a tots els mercats”.


Sergi Cortés, Oriol Guevara i Frédéric Galtier durant la presentació a Alimentària FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa