VadeVi
CataVins arrenca divendres amb més estands, més expositors i més activitats

Divendres a les cinc de la tarda els amants del vi tenen una cita a Fira Sabadell. Per segona vegada, el certamen Catavins obre les seves portes amb un objectiu que ha estat aplaudit des de la Generalitat, l’Incavi i PRODECA: acostar el món del vi (i tot el que hi ha al seu voltant) al consumidor de la segona corona metropolitana de Barcelona. I és que, tal com a recordat el regidor de Comerç, Albert Beltrán, el 80% de la producció vinícola del país s’exporta, i, segons el representant de la Generalitat, Marcel Gabarró, “és un sector que està fent molt bé els deures, però no acaba de traslladar aquest potencial al consumidor de casa”.

Tot i així, amb la xifra de visitants a la mà, sembla ser que entre la població del Vallès Occidental l’enologia agrada. La primera edició va baixar el teló amb 16.000 visitants, triplicant les expectatives inicials que s’havia fet l’equip de Fira Sabadell, dirigit per Josep Abellán. Ell mateix ha reconegut que aquesta xifra espera que augmenti, però que no preveu repetir la sorpresa de l’any anterior, sobretot degut al factor crisi.

Novetats de Catavins
Encara que el món del vi se n’estigui sortint prou bé de la conjuntura econòmica, d’entrada ha tranquil·litzat a tothom que Catavins hagi crescut en nombre d’estands (de 42 a 51), d’expositors (de 70 a 110) i, sobretot, d’activitats. Hi haurà més de 50 propostes que es podran fer dins de Fira Sabadell o a la carpa de restauració instal·lada a la plaça de la Sardana. Com a novetat d’enguany, s’ha escollit el local Krasna, molt proper al recinte firal del carrer Tres Creus, per organitzar el Chill Out Catavins, és a dir, tothom que hagi anat a la mostra rebrà una invitació gratuïta per entrar a aquest local i fer un tast de vi o cava. Hi haurà més activitats paral·leles al certamen a tota la ciutat, com la presentació d’un vi novell a les Bodegues Coca al mateix carrer Brutau, entre d’altres.

La fira estarà oberta divendres fins a les nou del vespre, un horari de tancament que es repetirà el cap de setmana, obrint les portes a les onze del matí. Igualment, i a petició dels cellers expositors segons ha explicat Abellán, s’ha decidit allargar un dia més la mostra. Així doncs, dilluns obrirà les portes només per a professionals fins a les sis de la tarda.

L’entrada d’un dia valdrà cinc euros, el mateix preu que l’any passat i inclourà tres tastets dels productes que s’exposen, se’n podran obtenir cinc més pagant un altre cop cinc euros. En les tarifes la gent de Fira Sabadell també ha innovat, enguany hi ha un abonament pels tres dies de certamen que valdrà 10 euros, a més, inclou cinc tastets. Tots els passis van acompanyats d’una copa serigrafiada.

Arriscar-se i triomfar
Catavins és una aposta important de Fira Sabadell, ja que el 100% de la seva organització s’assumeix des d’aquesta entitat municipal. “L’any passat ja ens vam tirar a la piscina i aquesta vegada, amb la conjuntura econòmica, ho tornem a fer”, ha admès la tinenta d’alcalde d’Innovació, Indústria i Formació, Montserrat Capdevila, afegint que quan es va endegar Fira Sabadell “des del Fòrum Econòmic van fixar un objectiu ambiciós: fer fires innovadores, amb nous formats i noves maneres, i així és Catavins”.

D’altra banda, Capdevila va sumar la proposta al seguit d’activitats per impulsar la competitivitat de la comarca, emmarcant-la en el clúster de l’alimentació des del punt de vista dels distribuïdors i dels nombrosos consumidors potencials, “gairebé som un milió de persones al Vallès Occidental”. I és que, com no podia ser d’una altra manera, s’ha tornat a reivindicar el lema que va triomfar l’any passat: “Si Madrid té un saló nàutic, per què Sabadell no pot tenir una fira de vins”.


La primera edició del Catavins, el 2008, va ser un èxit amb 14.000 visitants. S’espera que el 2009 la participació augmenti fins als 15.000 FOTO: CATAVINS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa