La VI Edició del Premi Periodístic ‘El Cava’, un guardó creat pel Consell Regulador del Cava per a reconèixer la tasca informativa que realitzen els mitjans de comunicació sobre aquest vi escumós, va reunir nombroses personalitats del món social i de la cultura. Entre ells, Tamara Falcó i Julio José Iglesias, el secretari general de Medi Rural, Eduardo Tamarit, la directora general d’Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, Antonio Gala, Rosa María Calaf, Joaquín Leguina i Carolina Thieu, entre d’altres.

Per a Tamara Falcó, el cava està present “en qualsevol moment, en totes les ocasions que es pot”. Per la seva banda, Julio José Iglesias, va confirmar que al seu casament “hi haurà prou cava, segur” i va aprofitar l’entrega de premis per brindar “per Nadal”.

L’acte d’entrega dels premis va estar presidit pel secretari general de Medi Rural, Eduardo Tamarit, i la directora general d’Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal. La periodista Pepa Fernández va ser l’encarregada de presentar la cerimònia d’entrega del VI Premi Periodístic ‘El Cava’ a l’Hotel Ritz de Madrid. Aquest guardó, dotat amb 12.000 euros per categoria, va ser creat al 1999 pel Consell Regulador del Cava per a reconèixer la tasca informativa que realitzen els mitjans de comunicació sobre aquest vi escumós.

A la categoria de premsa, el jurat va decidir premiar el reportatge ‘Ici, aussi, il y a des bulles’ del periodista Fréderic Galtier publicat a la revista belga VinoMagazine el desembre de 2008. Pel que fa a ràdio, el premi va ser per Karmen Garrido pel reportatge ‘El Cava’ retransmès per Radio Exterior de España el dia 25 de desembre de 2008. En l’apartat de televisió, va guanyar el programa ‘Buenos Días Madrid’ de Telemadrid per un reportatge emès el 15 de desembre de 2009.

Fréderic Galtier, que fa sis anys que viu a Catalunya, ha volgut dedicar el premi a la seva dona Olga, una bergadana que li va robar el cor i que li va fer de professora de català, un idioma que ara parla gairebé millor que molts autòctons. El periodista, satisfet pel reconeixement vers un article escrit en francès, recorda la bona acollida que el seu treball va tenir a Bèlgica quan es va publicar el 2008, un país especialment apassionat pel món del vi. Segons Galtier, l’interès que hi tenen és superior a la de la resta de la població d’altres estats com França o Espanya. Curiosament, i encara que descarta qualsevol relació, el 2009 les exportacions cap a Bèlgica es van disparar i van superar, en volum, a les del xampany. L’any passat es van consumir 15 milions d’ampolles, una mitja de 1,5 per persona.

El president del Consell Regulador del Cava, Gustavo García-Guillamet, va agrair la presència de tots els assistents i va alabar “l’estreta relació que sempre ha existit entre els mitjans de comunicació i el cava”. García- Guillamet va agrair el seu suport al cava i els va convidar, un any més, a “conèixer les vinyes i bodegues per a poder entendre en tot el seu sentit que el cava va de la terra al cor”.

El veredicte del VI Premi Periodístic ‘El Cava’, que es va donar a conèixer el passat 26 d’abril, va anar a càrrec d’un jurat format pels escriptors Antonio Gala i Joaquín Leguina, l’actor Arturo Fernández i les periodistes Rosa Mª Calaf i Pilar Cernuda.

A més de la dotació econòmica, els premiats van rebre ‘La bola’, un trofeu creat pel dissenyador Pablo Martín que representa una bombolla elaborada de manera artesanal a partir de la fosa de la típica ampolla verda de cava.


Tamara Falcó i Julio José Iglesias FOTO: CR CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa