Cava Reserva Castellroig, millor vi escumós de l’any al Brasil

El guardó el dóna la prestigiosa revista gastronòmica brasilera "Gula"

“Gula”, una de les revistes gastronòmiques més importants del Brasil, ha publicat la llista dels 100 millors vins de l’any 2011. Un rànquing complet que en els últims anys s’ha convertit en un referent al país sud-americà. “Gula” es posiciona com una revista experta que vol donar a conèixer als seus lectors el millor del panorama internacional de la forma més objectiva. Entre les elaboracions esmentades han destacat el Cava Reserva de Castellroig com el millor vi escumós de l’any. Un cava fruit dels terrers de la Finca familiar, de producció limitada.

La idea bàsica de l’elaboració dels vins i caves de terrer és conèixer a la perfecció els 12 terrers diferents de la finca familiar per descobrir les seves particularitats. Així, Marcel Sabaté, enòleg de Castellroig, planteja les tasques que es realitzaran a la vinya terrer a terrer, practicant una agricultura respectuosa amb l’entorn que afavoreix tant la biodiversitat com l’equilibri ecològic i microvinificant per separat els diferents fruits en funció del terrer. L’objectiu és obtenir la màxima expressió de la terra a través de vins i caves diferencials de produccions molt limitades. Una tasca que potencia les propietats de les varietats autòctones del Penedès, com el xarel·lo.


Revista Gula de Brasil FOTO: Castellroig

Nou comentari