VadeVi
Caves Blancher s’afegeix als cellers catalans que col·laboren amb FIVIN

Caves Blancher ha dipositat recentment la seva confiança i suport a les accions i activitats investigadores i divulgatives que desenvolupa la Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN), i han iniciat una estreta línia de col·laboració, per tal d’afavorir la promoció del consum moderat de vi i la cultura i tradició vitivinícola. Així ho han explicat fonts de FIVIN que s’han mostrat satisfetes per aquesta incorporació.

Caves Blancher és una empresa familiar que ja ha arribat a la tercera generació i que s’ha caracteritzat per la constant adequació i modernització de les caves i per continuar amb la filosofia inicial de controlar el producte des de la vinya per garantir una qualitat òptima dels seus vins i caves. El celler va començar la seva activitat el 1930 a Teià quan Antoni Capdevila i Pujol va elaborar les primeres ampolles de cava per mètode tradicional. A l’any 1955, ja amb un gran èxit per part dels seus caves, Capdevila trasllada el celler a Sant Sadurní d’Anoia i adopta el nom de Cava Blancher en homenatge a la seva estimada esposa Teresa Blancher i Solanes.

Amb aquesta incorporació ja són 88 els cellers catalans que col·laboren amb FIVIN, que també té col·laboradors de la resta de l’Estat, ja siguin cellers, consells reguladors i altres institucions. Un dels objectius fundacionals de FIVIN, és el foment del consum moderat i regular de vi a través de la informació i la formació als metges i a la població en general respecte als avanços científics sobre vi, nutrició i salut, per a aconseguir una bona salut i millorar la qualitat de vida, així com la prevenció i tractament de nombroses malalties. D’altra banda, a nivell europeu FIVIN s’ha implicat amb el programa “Wine In Moderation” per fomentar-lo a Espanya. Aquest Programa és una iniciativa per a la promoció de la responsabilitat en el consum de vi, i per a educar als interessats i al públic en general sobre els riscos socials i de salut d’un consum excessiu, amb la mobilització de tot el sector vitivinícola europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa