VadeVi
Caves El Xamfrà s’introdueix al mercat dels Estats Units gràcies a la plataforma Catalan Wines USA

El celler català El Xamfrà, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia, ha iniciat l’’exportació dels seus vins i caves als Estats Units de la mà de la plataforma Catalan Wines USA impulsada per ACC1Ó. La facturació en mercats internacionals ha crescut enguany més d’un 30%, i als EUA ha tancat acords amb tres importadors per comercialitzar en diversos estats del país.

El celler exporta, entre d’altres, els caves Xamfrà Brut Reserva, Reserva Semi-Sec i Rosat Trepat als estats de Nova York, Califòrnia, Texas, Florida, Minnesota i Maryland. La previsió és doblar la producció destinada al mercat nord-americà en els pròxims tres anys. Els canals de consum dels seus productes, segons explica Francesc Domínguez, fill dels fundadors i actual responsable, “són les botigues especialitzades i el canal horeca”.

Fundat el 1987, la trajectòria internacional del celler s’inicia l’any 2005. Actualment, més del 50% de les vendes internacionals es duen a terme al Japó, i la resta es destinen a Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Alemanya i el Brasil.

La iniciativa Catalan Wines USA, gestionada des de l’’oficina d’ACC1Ó a Miami, neix per facilitar la logística i les accions de promoció dels cellers catalans que volen accedir al mercat dels EUA. El nou servei facilita que les bodegues tinguin des del primer dia el seu producte en un magatzem dels Estats Units, amb la qual cosa poden servir directament a distribuïdors, minoristes i restaurants sense necessitat de disposar d’importador.

D’aquesta manera, s’aconsegueix accedir més fàcilment al canal de comercialització de vi als Estats Units, un mercat de 44 milions de persones que consumeixen vi.

ACC1Ó és l’’agència per a la competitivitat de l’’empresa catalana, adscrita al Departament d’’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Articula tots els seus instruments al voltant de tres grans pilars bàsics: el foment de la innovació, la internacionalització i l’orientació i estratègia empresarial, les eines clau que afavoreixen la diferenciació competitiva de l’empresa, ajudant-la així a afrontar els canvis que es produeixen en l’actual entorn econòmic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa