VadeVi
Caves Nadal celebra la primera Setmana Nadal 1510

Caves Nadal s’ha decidit a ensenyar de prop d’elaboració dels seus vins dolços: el Nadal 1510 Botritys Noble i el Nadal 1510 Verema Tardana. És una possibilitat més dins de l’oferta d’enoturisme que proposa aquesta cava. Quan s’estan a punt d’acabar les “Visita Verema” -un recorregut per les vinyes, les tines i el celler en què els visitants poden conèixer l’elaboració del cava-, comença la Setmana Nadal 1510.

Es tracta d’un setmana, del 13 al 17 d’octubre, en què la cava obrirà les portes cada dia a les 10h per mostrar com s’elaboren els vins dolços. Els visitants coneixeran les propietats dels grans de raïm, n’analitzaran el contingut de sucre amb l’ajuda d’un reflectòmetre, el premsaran en una petita premsa manual antiga i en tastaran el most. Els responsables de Caves Nadal explicaran què és la Botritys, el perquè d’elaborar aquests vins dolços i finalment la visita acabarà amb un tast vertical del Nadal 1510 Botritys Noble de les anyades 1998 -la primera-, 2000 -que està al mercat- i la del 2001 -que està a punt de sortir-.

Per participar a la visita, que té un cost de 12 euros per persona, cal reservar plaça prèviament a Caves Nadal.

Els vins
El Nadal 1510 Botritys Noble, és des de 1998 el primer vi dolç de botritys natural elaborat a l’Estat espanyol. El raïm d’aquesta vinya es veu afectat capriciosament alguns anys amb el fong botritys, causant l’anomenada podridura noble, que comporta que el raïm prengui un aspecte vellutat, perdent aigua, obtenint-se aproximadament una gota de most en cada gra.

El Nadal 1510 Verema tardana, s’elabora també a partir de raïm macabeu però en aquest cas sobremadurat al cep per pansificació.


El responsable de Caves Nadal, Xavier Nadal, guiant una visita a les vinyes FOTO: CAVES NADAL


Un macabeu amb Botritys a les vinyes de Caves Nadal FOTO: CAVES NADAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa