VadeVi
CCOO signa un acord amb l’Institut del Cava per a renovar el conveni del sector

Les negociacions entre CCOO i l’Institut del Cava per a renovar el conveni del sector varen començar a finals del 2009, i estaven trencades des del març d’aquest any. D’ençà de la ruptura, el sindicat va iniciar un seguit de mobilitzacions i concentracions fonamentalment a la comarca de l’Alt Penedès on es concentra la majoria d’empreses del sector.

L’acord que s’ha signat i que és per a dos anys, 2010 i 2011, recull un increment salarial i conceptes econòmics per a cadascun dels anys del 2%, amb efectes retroactius al començament de cada any i una distribució de la jornada de treball que s’ha de negociar amb la representació dels treballadors.

La llarga negociació, explica la central, “ha estat molt influenciada pels gran temes laborals recents: eforma del mercat de treball i reforma de la negociació col·lectiva”.

En aquest sentit, CCOO diu que “les pretensions de les associacions empresarials han anat encaminades a retallar millores socials del Conveni, com en els casos de baixa laboral i capacitat de negociació dels calendaris laborals i distribució de la jornada pels representants dels treballadors i treballadores. En el primer dels casos es tractava de disminuir el complement que paguen les empreses quan s’està de baixa i, en el segon, que les empreses decidissin sobre el calendari laboral, en moltes de les quals ja es mantenen acords de distribució ordenada en funció de l’activitat productiva”.

“Un altre dels elements clau ha estat la batalla del poder adquisitiu dels treballadors del sector, que han assolit un salari mínim d’uns 1.300 euros mensuals, i a la teoria de que l’IPC no es bon regulador dels salaris i que és antiquat. Aquestes circumstàncies han tingut com a resultat que una de les representacions empresarials, PIME-CAVA, no hagi signat aquest principi d’acord”.


Brindis amb cava. FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa