Celebra el Nadal a la romana

El Centre d'Acollida Turística de Teià reprodueix la festa de les Saturnals al jaciment arqueològic i reconstrucció d'un celler romà

Al jaciment arqueològic Cella Vinària de Teia hi ha un celler romà reconstruït. Foto: VADEVI.cat

El dia 15 de desembre, la Cella Vinaria de Vallmora organitza una celebració de la festa romana de les Saturnals, combinant passat i present a través de la història i la gastronomia coincidint amb les festes de Nadal.

Aquesta celebració romana coincidia amb el solstici d’hivern, i comparteix molts trets amb el nostre Nadal, per a conèixer-la, la Cella Vinaria de Vallmora proposa una visita teatralitzada. Els més petits podran aprendre aquests costums romans a través d’un taller infantil. A més, s’experimentarà amb un sopar maridatge de Nadal on es combinarà la gastronomia d’aquests dies amb els vins apropiats i es podrà aprendre quines costums tenien els romans per celebrar els banquets en aquestes mateixes dates.

La visita teatralitzada on es podrà conèixer els preparatius de la festa es farà a les 11h i participar-hi té un preu de 5,50 euros.

El Taller infantil de decoració nadalenca per als més petits podran descobrir com decoraven les cases romanes en aquestes dates i podran crear la seva peça per l’arbre de Nadal es farà a les 16:30h i la inscripció costa 3,50 euros.

Sopar maridatge de les festes de Nadal

La Cella Vinaria ha preparat un sopar maridatge cuinat pel restaurant Orfila i conduït per la sommelier Rosa Vila per tal de conèixer quins vins acompanyen millor el menú de les festes de Nadal. Durant el sopar s’aniran descobrint quines coincidències hi ha amb els banquets romans quan celebraven les festes de les Saturnals. La convocatòria és a les 20:30h i l’activitat té un preu de 30 euros.

Per a mes informació i reserves:

Cella Vinaria de Vallmora-CAT de Teià, Alella i el Masnou.

Adreça: Ernest Lluch, 41. 08329, Teià.

Telf: 935 559 977

E-mail: info@cella-vinaria.cat

Facebook: Cella-Vinaria-de-Teià

Nou comentari