Cellers amb eficiència energètica

El celler de la cooperativa Falset Marça desenvoluparà un programa d’estalvi energètic Foto: VADEVI.cat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya (DAAM) ha concedit a la Cooperativa Falset Marçà i la Fundació del Parc Tenològic del Vi, VITEC, un ajut per a la redacció d’un projecte d’R+D+i. La finalitat d’aquesta línia d’ajuts, finançada amb fons europeus, és facilitar que les empreses del món agrícola treballin conjuntament amb centres de recerca ubicats a Catalunya en la definició de protocols de treball a partir dels quals puguin sorgir projectes de recerca, desenvolupament i/o d’innovació en els seus àmbits i poder concórrer a ajuts de major envergadura.

La Cooperativa i VITEC van sol·licitar plegats l’ajut per a la realització d’una metodologia
d’auditoria energètica específica per cellers. El pressupost del projecte és de 12.000 euros, amb un ajut en forma de subvenció del 70%, cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de
Desenvolupament Rural (FEADER) i pel DAAM.

L’estudi respon a la problemàtica que actualment tenen els cellers elaboradors, especialment els més petits i les cooperatives a l’hora de fer front als costos derivats de la implantació de sistemes que permetin reduir l’impacte ambiental derivat de la seva activitat. L’estudi avaluarà els consums energètics de la Cooperativa Falset Marçà a fi de poder reduir-los mitjançant l’optimització dels processos enològics, recomanacions de bones pràctiques d’operació i la possible substitució d’algun dels equipaments per altres de més eficients.

Nou comentari