VadeVi
Cellers catalans participen en la II Fira Internacional de Vi Ecològic

Un total de 48 cellers (8 de catalans, 1 de Portugal i 1 de França, i la resta espanyols) oferiran els seus vins a la II Fira Internacional del Vi Ecològic (FIVE) que se celebrarà a Pamplona els dies 12 i 13 abril. Pertanyen a una vintena de denominacions d’origen. L’esdeveniment vitivinícola pretén, en la seva segona edició, “refermar-se com a aparador del vi ecològic de la Península Ibèrica i el sud-oest francès”.

Segons les dades de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, d’acord amb informació del MARM (Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí) i els últims estudis de la Comunitat Europea, des de l’any 2001, el nombre de cellers i embotelladors de vi ecològic no ha parat de créixer. Així, aquell any es van registrar 135 cellers, xifra que va passar a 351 en el 2008. La comunitat que més va créixer en nombre va ser Catalunya, que el 2001 en comptava 14 i el 2008 va passar a 63 (la qual cosa representa el 18% del nombre total del Principat). En termes de superfície, el major nombre d’hectàrees de vinya ecològica correspon a Castella la Manxa, amb 14.206 hectàrees.

La fira està organitzada per AEN (Associació d’Empreses d’Agricultura Ecològica de Navarra), que reuneix 13 cellers. A l’esdeveniment s’espera la presència de compradors. Entre ells, més de 40 importadors a l’engròs de 20 països, com els espanyols El Corte Inglés i Makro. També hi assistiran uns 27 detallistes (vinoteques i botigues especialitzades en alimentació ecològica).

Per donar a conèixer el vi ecològic en l’àmbit local, en la segona jornada de la fira, el 13 d’abril, tindrà lloc una degustació de vins i tapes ecològiques. Per assistir cal comprar un tiquet en vinoteques i botigues lligades a l’ecologia per un import de tres euros. L’any passat, aquest tast públic va rebre més de 300 persones.


Palacio de Congresos y Exposiciones “El Baluarte” FOTO: FIVE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa