César Cánovas, millor sommelier per la Real Academia de Gastronomía

S'han lliurat els Premios Nacionales de Gastronomía que reconeixen la labor vinculada al món gastronòmic

César Cánovas va rebre ahir el Premio Nacional de Gastronomía 2011 al millor sommelier que atorga la Real Academia de Gastronomía, presidida per Rafael Ansón.

Cánovas és el coordinador de sommeliers de Monvínic i Fastvínic, els espais de vi creats al centre de Barcelona per Sergi Ferrer-Salat. VADEVI.cat el va entrevistar fa uns mesos.

Per primera en la seva història, el lliurament de premis ha coincidit amb la revelació dels premiats a partir de l’elecció prèvia per part del jurat la mateixa tarda d’ahir dia 20 de novembre. Amb cinc categories, i tres subcategories, els premis reconeixen la labor d’empreses i persones vinculades al món gastronòmic.

Així, els premis corresponents al 2011 han recaigut en:

Premio Nacional de Gastronomía al Millor Cap o Director de Cuina: Francis Paniego del restaurant Echaurren, a Ezcaray-La Rioja.

Premio Nacional de Gastronomía al Millor Director de Sala: Jorge Dávila del restaurant Piñera, de Madrid.

Premio Nacional de Gastronomía al Millor Sommelier: César Cánovas de Monvínic, a Barcelona.

Premio Nacional de Gastronomía a la Millor Labor Periodística: Luis Gutiérrez Santo Domingo, d’elmundovino.

Premio Nacional de Gastronomía a la Millor Publicació:

Internet: elmundovino

Publicació Periòdica: Apicius, Cuaderno de Gastronomía.

Llibre: Modern Cuisine, de Nathan Myhrvol

Nou comentari