VadeVi
CEVIPE es consolida com un dels principals elaboradors de vi de qualitat, amb una facturació de 20 milions d’euros

CEVIPE és avui la primera unitat de producció de la regió del Cava i s’ha consolidat com un dels principals proveïdors de vi base per cava i vi a doll per a cellers elaboradors de Catalunya, Espanya i Europa i un referent en la modernització dels processos d’innovació en la transformació del raïm. AIxí ho han explicat els responsables d’aqeysta entitat que agrupa 14 cooperatives vitivinícoles durant la presentació dels actes de celebració dels 25 anys de l’entitat.

El president de CEVIPE, Xavier Ferrer, i el gerent Pau Urgell, han assegurat que després de 25 anys, CEVIPE ha aconseguit “consolidar-se al mercat vitivinícola mundial” i, per l’altra, “ser una garantia de futur pels més de 2.000 socis que integren les 14 cooperatives del grup”.

20.000 euros de facturació al 2009
CEVIPE elabora vi base cava i vi a doll per a cellers de la DO Cava, DO Penedès, DO Catalunya, DO Conca de Barberà i DO Tarragona, així com per a empreses vinícoles d’Europa. Aquest producte s’obté a partir del raïm provinent de més de 6.000 hectàrees de vinyes dels seus socis viticultors. La capacitat productiva de CEVIPE està per sobre dels 50 milions de quilos raïm (blanc i negre). CEVIPE està integrat per 14 cooperatives: Abinyana, Barberà de la Conca, Bellvei del Penedès, l’Arboç, l’Espluga de Francolí, La Granada, Llorenç del Penedès, Moja, El Vendrell, Solivella, La Nou de Gaià, Vilanova i la Geltrú, Vila-rodona i Vimbodí. CEVIPE complementa els cellers de les cooperatives associades amb dos cellers propis destinats a l’elaboració de vins amb fermentació controlada. Un està situat al Baix Penedès (Bellvei del Penedès) i l’altre a l’Alt Penedès (Sant Sadurní d’Anoia).

Tot i la difícil situació econòmica internacional, en aquests darrers 3 anys, CEVIPE ha pogut mantenir uns bons resultats econòmics dins la precarietat dels preus de mercat, facturant 20,5 milions d’euros en la collita 2007; 17,2 en la collita 2008 i 20,5 en la collita 2009. Xifres que demostren la validesa d’un projecte que va nèixer fa 25 anys.

25 anys de CEVIPE
L’any 1985 cinc cooperatives del Baix Penedès van fundar aquesta entitat de segon grau amb la finalitat de facilitar els processos d’innovació i modernització, al temps que reduïa els costos i assolia una concentració en el volum d’oferta en el mercat del cava. Això li havia de permetre millorar la posició de les cooperatives en la negociació dels preus del vi i adquirir la dimensió que requeria la globalització dels mercats recentment incorporats a la Unió Europea.

Gràcies a la unió d’aquestes cooperatives es va poder invertir tecnologies que a Catalunya encara eren residual. Es va posar en marxa un sistema productiu modern i de qualitat, que va propiciar el procés d’integració de més cooperatives al grup, realitzant el sector cooperatiu d’aquesta regió un important esforç econòmic en modernitzar els seus cellers per obtenir vi base que en un futur immediat demandarien les empreses comercialitzadores del sector.

A finals del anys 80 i inicis del 90, CEVIPE va començar a obrir-se a Europa i a donar a conèixer els seus vins, principalment a Alemanya, França i Luxemburg. Actualment, el volum d’exportació està al voltant d’un 20%.

Una de les darreres novetats de CEVIPE ha estat la creació d’AGRO-CEVIPE, una nova línia de subministrament de fitosanitari i material pel viticultor, fet que està sent molt positiu ja que s’unifiquen esforços i es vetlla per la qualitat i el preu de les matèries bàsiques que precisa el conreu. La creació d’AGRO-CEVIPE ha permès unificar en un de sol, els 10 magatzems de productes de les cooperatives del grup. El fet de convertir-se en una unitat de compra gran ha permès abaratir preus, que tots els magatzems del grup tinguin una sola tarifa de venda i, a més, amb l’avantatge de retirar producte de qualsevol magatzem del grup amb les mateixes condicions. AGRO-CEVIPE, està associada a una gran central de compres Cooperativa a nivell nacional com és ACTEL, amb una implantació molt important a la zona de Lleida.

Actes de celebració
Per commemorar el 25è aniversari de CEVIPE s’han programat un seguit d’actes per celebrar aquesta important data amb els socis, clients i amics de l’entitat i agrair l’esforç i la confiança dipositada en aquesta entitat.

Aquest divendres, 30 de juliol, es presentarà l’exposició “25 anys de CEVIPE”, a les instal·lacions de Sant Sadurní d’Anoia. L’exposició resumeix els 25 anys d’aquesta entitat de la mà de les persones que han fet realitat aquest projecte: des de presidents de cooperatives membres, a treballadors i directius actuals i antics de l’entitat. Els vídeos es poden consultar també al nou canal You Tube de CEVIPE i a la nova plana web www.cevipe.coop . L’exposició es podrà visitar a les instal·lacions de Sant Sadurní d’Anoia durant les dues primeres setmanes d’agost de dilluns a dijous de 11:00 a 13:00 i de 16:00 a 18:00 i el divendres d’ 11:00 a 13:00. Després l’exposició serà itinerant i, a continuació, es podrà visitar en els diferents municipis de les cooperatives del grup.

També s’ha preparat un esmorzar popular pels socis a les instal·lacions de Bellvei del Penedès i un sopar de gala per commemorar aquest aniversari, a Sant Sadurní d’Anoia. Aquestes dues activitats tindran lloc el mes d’octubre de 2010.


El president de CEVIPE, Xavier Farré, i el gerent Pau Urgell FOTO: CEVIPE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa