VadeVi
Ciuraneta aposta fort per la independència de Catalunya en la inauguració del Vijazz

Jordi Ciuraneta, el nou conseller d’agricultura ha assenyalant que “fa 9 anys que Vilafranca i l’Acadèmia Tastavins ens ensenyen que el vi també entra per l’oïda, que el vi pot crear bons maridatges musicals. Maridar els vins de la Denominació d’Origen Penedès amb el jazz és la cosa més fàcil del món, ja que la zona produeix tots els registres possibles, que mariden perfectament amb la música dels caps de cartell d’aquest Vijazz (que es fa aquest cap de setmana a Vilafranca). I aquesta bona sintonia ha permès que el Vijazz s’hagi consolidat com un dels festivals de jazz de més prestigi d’Europa. Així que avui comencem tres dies intensos de bona música, bon beure i bon menjar, tres dies d’una oferta artística i cultural que va més enllà de la música”.

Així s’expressava el nou conseller en la inauguració del Vijazz 2015 on també remarcava que cal apostar per l’excel·lència i per la internacionalització del sector vitivinícola català ja que el vi és un dels grans elements de la identitat catalana.

Després de citar Xavier Fornós, director tècnic de Vinseum, Museu de les cultures del vi de Catalunya, amb l’afirmació que “el vi és un dels punts que basteixen la idea de nació, perquè el vi a taula hi ha estat sempre, no és una cosa nova tot i que ara el producte tingui un gran prestigi”, i ha afegit que “efectivament, el vi deixa un pòsit en el territori, en el paisatge, en els valors i en la nostra cultura, la nostra cuina i la nostra manera de fer i de ser, fins al punt que, avui per avui, la seva evolució és un reflex de l’evolució que vivim com a país”.

En aquesta línia Jordi Ciuraneta ha indicat que, “durant molts anys, el vi de doll ja ens servia per a ser competitius, però un dia calia avançar, tirar endavant i obrir mires; apostar per la qualitat, per la professionalització i pels vins embotellats, una aposta que actualment ens fa viure una època daurada: amb grans reconeixements internacionals i amb les millors quotes de mercat a casa nostra, com prova el fet que per primera vegada els vins catalans són líders de vendes a Catalunya, amb un 33,7% del mercat, superant el tradicional lideratge dels vins de la Rioja. Una aposta que ha sorgit de l’esforç de tots i d’un projecte col•lectiu il·lusionador: que unia aquells que tota la vida han treballat la terra i el vi i el cava amb unes noves generacions mots formades, preparades, innovadores, i amb passió per a recuperar i portar més enllà aquest actiu; una aposta, que des del punt de vista econòmic i social, ha donat empreses viables i amb futur i, ha generat riquesa i benestar a les comarques víniques”.

En aquesta línia, Ciuraneta ha afirmat que “la independència és l’única aposta a fer per a un millor país, per a una Catalunya pròspera, ben reputada arreu del món i amb un estat del benestar assegurat. Els catalans som gent amb un gran sentit comú i pragmàtics, que no aposta per projectes si sabem que no ens duran a un lloc millor, i cal tothom tingui clar això. Per a mi, per a aquest Govern, la independència és l’única forma que ens garanteix deixar un futur millor als nostres fills i néts. Som molts que fa uns anys no hi veiem la necessitat, però el temps canvia, les formes d’alguns han canviat, les pràctiques ja no són les mateixes i allò que ahir funcionava ja no serveix avui”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa