El Culinary Institute of America (CIA) de Santa Helena, a Califòrnia, acull aquest dimarts i dimecres un seminari sobre cava i un taller de cuina catalana, segons ha informat el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). El cava i la cuina catalana maridada amb vins catalans seran els protagonistes de les sessions formatives.

Per al desenvolupament del Seminari sobre Cava, Prodeca ha establert una col·laboració amb l’Institut del Cava, i seran l’enòloga Eva Plaza i la periodista americana especialitzada en escumosos, Maria Hunt, les encarregades de dirigir el Seminari, que també comptarà amb la participació d’Eva Bertran, vicepresidenta executiva de Freixenet USA, empresa patrocinadora del programa d’intercanvi formatiu en gastronomia i alimentació de Prodeca als Estats Units. Aquesta formació inclourà informació sobre varietats que s’utilitzen en l’elaboració del vi base, metodologia utilitzada i relacions entre cava i salut.

Pel que fa al taller de cuina, estarà dirigit per Daniel Olivella, propietari i cuiner del restaurant B44 de Sant Francisco. Introduirà als alumnes en l’arròs, i prepararan paella base, paella Barceloneta, arròs a la caçadora, fideuà, conill confitat, romescada de peix, allioli, romesco, picada, sofregit i xató. Seguidament, Marimar Torres, directora de Marimar Estate, explicarà als alumnes les característiques dels vins que s’han utilitzat per maridar els plats elaborats per Dani Olivella.

La mesura és fruit de l’acord que van signar a Nova York el març del 2009 el Culinary Institut of America, el DAR (a través de l’empresa pública Prodeca) i la Fundació Alicia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa