VadeVi
Clos Erasmus 2008 aconsegueix 99 punts a la llista Parker

El priorat Clos Erasmus 2008 apareix com el millor vi català de la primera part del reportatge publicada per Robert Parker. L’article sobre els vins catalans feta pel seu enviat al Principat, Jay Miller, acaba d’aparèixer aquest dimecres a la web nordamericana. Clos Erasmus 2008 arriba gairebé a la perfecció segons el crític de la revista, amb uns espectaculars 99 punts.

En aquesta primera part només apareixen puntuats vins de les DO Cava, Montsant i Priorat.

Amb més de 85 punts hi apareixen 198 vins de la DOQ Priorat, 144 del Montsant i 51 de la DO Cava.

Daphne Glorian és l’enòloga i propietària del Celler Clos i Terrasses de Gratallops, d’on ha sortit aquest vi excepcional que ara ha tingut el reconeixement de la llista Parker, la que puja i baixa de l’olimp als vins de tot el món, la més emblemàtica i reconeguda arreu per la seva gran influència comercial.

Els vins catalans demostren una molt bona salut i qualitat si fem cas del parer de Jay Miller. Un total de 266 referències passen dels 90 punts i 27 dels 95. Com acostuma a ser habitual, les referències del Priorat arrasen.

En l’article de presentació, el crític nordamericà situa Catalunya entre el Nord d’Espanya i França i recorda que és parla una llengua autòctona que és oficial. De Barcelona en diu que és un lloc meravellós per a turistes. El crític recorda la història del vi al Principat, l’origen del cava i el seu increment de vendes arreu, que atribueix en bona part a l’augment de la qualitat, i es fa ressò del debat sobre les varietats pròpies o foranes. També fa menció de les grans empreses com Codorniu, Freixenet i Torres i explica que segurament sorprendrà a un neòfit saber que la història dels grans vins del Priorat, i del Montsant, és molt recent.


JAY MILLER TASTA VINS DE PARÉS BALTÀ A MONVINIC FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa