VadeVi
Clos Montblanc s’incorpora a l’Associació Vinícola Catalana
  • CA

Clos Montblanc, celler ubicat a Barberà de la Conca (Conca de Barberà), s’incorpora com a nou soci a l’Associació Vinícola Catalana. Seguidor dels mètodes de vinificació clàssics dels monjos -fa més de 300 anys que cultiva i cuida la vinya per oferir una selecció acurada de varietats autòctones i internacionals- el celler potencia els seu perfil d’empresa amb la seva adhesió a la patronal del vi català, ja que la suma d’esforços possibilita una millor defensa i promoció del vi català, tant als mercats nacionals com internacionals. Val a dir, per això, que actualment, Clos Montblanc exporta vi a més de 30 països, el que representa el 75% de la seva facturació.

El 1988, Luis Carbonell Figueras va decidir professionalitzar i afegir a la tradició familiar la construcció d’un celler modern amb gran capacitat productora. En un afany per a aconseguir el millor vi del món es va envoltar d’enòlegs de reconegut prestigi internacional i va crear molts dels vins que actualment donen renom al celler.

Clos Montblanc té capacitat per 3 a milions de litres de vi a l’any, posseeix 70 hectàrees de vinyes, 34 tancs de fermentació i més d’un miler de bótes fetes amb fusta de roure francès i americà.

Tenen vinyes a terrenys de tres Denominacions d’Origen: a la Conca de Barberà, Penedès i Terra Alta. Els seus vins negres es produeixen a partir de les varietats autòctones de trepat, macabeu, garnatxa, parellada, ull de llebre i samsó, juntament amb les varietats internacionals de pinot noir, cabernet sauvignon, sirà i merlot. Clos Montblanc utilitza la tècnica de fermentació “en cascada” que fa que els seus vins siguin especialment frescos i aromàtics.

La seva filosofia envers les vinyes és holística, tenint en compte la sostenibilitat de l’entorn i procurant en la mesura possible no utilitzar pesticides per al control de plagues o similar.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa