Codorniu disminuirà el pes de les ampolles de cava per reduir l’emissió de diòxid de carboni

El projecte per estalviar vidre i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle està en la fase final d'experimentació. Les primeres ampolles podrien veure la llum d'aquí a pocs mesos

Codorniu ha anunciat que està treballant per reduir el pes de les ampolles de cava per estalviar vidre i, a la vegada, reduir l’emissió de diòxid de carboni. El projecte, que en aquests moments es troba en la fase final d’experimentació, s’emmarca amb un conjunt de mesures que la companyia ha impulsat per millorar la seva política mediambiental, entre les que també destaquen la gestió de les aigües residuals, la minimització de l’ús de pesticides i herbicides o la reducció de la despesa energètica. Les primeres ampolles amb un pes més reduït arribaran al mercat en els propers mesos. D’aquesta manera, Codorniu formarà part de les empreses que treballen per reduir la denominada empremta de carboni.

De fet, les ampolles de cava sempre han de tenir més pes que les de vi per evitar que la pressió provoqui que l’ampolla exploti. Bruno Colomer, enòleg de caves Codorniu, assegura que les proves que s’han fet fins ara demostren un comportament “excel·lent” en totes les fases del procés sense que la reducció del pes afecti a la resistència de les ampolles. Tot i així, recorda que “el projecte es troba en fase de prova”.


Vista aèria de les caves Codorniu FOTO: JOAQUIM ELCACHO

Nou comentari