Els dos grans monstres del sector del cava han estat tradicionalment Freixenet i Codorniu. Ara, sembla que sorgeix un tercer en discòrdia molt allunyat de les famílies tradicionals catalanes. Les marques blanques suposen entre el 40 i el 43 per cent del mercat estatal. Les etiquetes del grup Codorniu en tenen el 21 per cent i les del grup Freixenet, el 17. Que alguna cosa canvia en aquest món ho demostra un article que acaba de publicar El País. Hi ha una tercera empresa més enllà de les dues grans, J.García Carrión. De grup amb poc a presència a capdavanter en només tres anys, amb la marca Jaume Serra. El País recorda que d’una quota de mercat del 2 per cent el 2008 ha passat a una del 5,1 el 2009, i a una del 10,4 entre gener i novembre de 2010 per acabar l’any amb una del 8 per cent. El mercat espanyol és d’uns 90 milions d’ampolles

El celler Jaume Serra se situa a la part alta d’un pujol que baixa suaument cap a la Mediterrània a Vilanova i la Geltrú. El 1997, la família García Carrión l’adquireix i incorpora el cava a la seva oferta. Les caves estan totalment climatitzades a entre 15º i 18º i preparades, gràcies a una inversió de 34 milions d’euros, per elaborar 60 milions d’ampolles a l’any, comptant amb productes de diferents anyades, sota el mètode tradicional (segona fermentació en ampolla) que reposen als subterranis com a mínim 12 mesos per a la seva fermentació i criança en ampolla.

García Carrión neix a Jumilla el 1890, quan el besavi de l’actual propietari de l’empresa, José García-Carrión, construeix un celler d’importants dimensions per a aquella època per exportar vi a França. No obstant la tradició agrícola de la família Carrión es remunta a diversos segles enrere. En aquests 120 anys s’ha convertit en líder absolut als mercats de vins i sucs a l’Estat. La seva activitat comercial s’estén a més de 130 països d’arreu del globus terraqui.

J. García Carrión opera en els mercats exteriors amb 16 milions d’ampolles de cava amb les marques Jaume Serra i Cristalino. Estats Units és el primer destí.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa