VadeVi
Codorníu perd 3 milions d’euros en l’últim exercici fiscal

Codorníu va registrar en l’últim exercici fiscal -de juliol de 2008 a juny de 2009- unes pèrdues de prop de 3 milions d’euros, segons informa el diari El País. Xifra que contrasta amb el benefici de 7,2 milions que havia tingut l’any anterior i que ja significava un descens, concretament una quarta part, respecte altres anys. I és que la crisi es fa notar. Abans d’acabar l’any, el director general de Codorníu, Xavier Pagès, ja reconeixia davant la premsa que el grup confiava en què les vendes de cava es reactivessin per Nadal.

Segons avança El País, les filials de Codorníu als Estats Units, l’Argentina, Alemanya o el Japó també van tancar amb números vermells, mentre que les societats Raimat, Cellers Bilbaïnes i Ducde van obtenir beneficis. Unideco, l’empresa matriu del grup, va tancar l’exercici amb 1,9 milions de benefici.

Aquestes dades s’han extret dels comptes dipositats per Codorníu en el Registre Mercantil, ja que el grup de la família Raventós no publica els seus comptes consolidats des de juny de 2006, any en què Codorníu va anunciar unes pèrdues de més de 900.000 euros, les primeres en una dècada. El grup va atribuir llavors aquestes pèrdues al manteniment d’inversions de 12 milions d’euros per a reorganitzacions internes i la posada en marxa d’un nou centre d’atenció al client.


Codorniu espera que la venda de cava augmenti per Nadal FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa