Carbon Trust és la màxima autoritat del Regne Unit en reducció d’emissions de carboni. Des de la seva fundació el 2001, i gràcies a la seva col·laboració amb més de 400 companyies, ha aconseguit evitar l’emissió a l’atmosfera de 30 milions de tones de CO2.

Amb aquesta mesura, Codorníu aposta clarament per les polítiques mediambientals, sent la certificació un gran pas per validar les estratègies de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

La petjada de carboni mesura les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) que són alliberades a l’atmosfera a causa de les nostres activitats quotidianes o a la comercialització d’un producte. Codorníu ha calculat el valor de la petjada de carboni del seu cava Anna de Codorníu seguint la metodologia britànica PAS 2050. D’entre les vàries metodologies existents, es va escollir aquesta perquè té en compte totes les emissions de GEI al llarg del cicle de vida del producte, conegut també com a anàlisi “del bressol a la tomba”. En el cas del cava, aquest cicle de vida va des del cultiu de la vinya, que actua de manera positiva en el medi ambient ja que absorbeix CO2 de l’aire atmosfèric, fins a la disposició de les ampolles de vidre en el contenidor i el seu posterior reciclatge.

Una copa d’Anna de Codorníu té una petjada de carboni de 260g CO2e, un valor verificat i certificat per l’entitat independent Carbon Trust, la més prestigiosa del Regne Unit, acreditada pel United Kingdom Accreditation Service (UKAS).

Una eina útil per crear pràctiques sostenibles
El càlcul de la petjada de carboni és una eina que contribueix al fet que les organitzacions siguin socialment responsables. El mesurament de la petjada d’un producte crea veritables beneficis per a les organitzacions: permet definir millors objectius i polítiques de reducció d’emissions més efectives.

Codorníu ja ha usat aquests càlculs per implantar el seu pla de millora, prioritzant aquelles àrees que contribueixen en major mesura a l’emissió de gasos hivernacle.

Codorníu va ser pioner a llançar una ampolla de cava de pes reduït al mercat. Amb aquest llançament es va posicionar i va avançar a futures legislacions sobre la reducció i la minimització de l’impacte en el medi ambient. Per això, Codorníu ha estat recentment guardonat amb el Premi Europeu de Prevenció de Residus en la categoria d’empreses, al que optaven més de 4.000 iniciatives realitzades en 33 regions de 24 països. En aquesta línia, s’inclouen també iniciatives de Codorníu com els sistemes de reg per gravetat i l’optimització de l’ús de la maquinària agrícola a les vinyes.


Anna de Codorníu és el primer vi escumós del món a certificar la seva petjada de carboni a través de l’entitat independent Carbon Trust FOTO: CODORNÍU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa