VadeVi
Codorniu redueix el pes de les ampolles per disminuir l’impacte mediambiental

Codorníu llença a partir d’aquest mes de setembre els seus caves amb una nova ampolla “Futur”, que pesa 100 grams menys (800 grams) en comparació de les que s’usen a nivell genèric en el mercat (900 grams). D’aquesta manera s’aconsegueix reduir les emissions dels anomenats gasos d’efecte hivernacle que contribueixen a l’escalfament global. Aquests gasos són el diòxid de carboni (CO2), el metà i el monòxid de nitrogen, entre d’altres.

Segons els càlculs estipulats per l’equip tècnic de l’empresa, Codorníu aconseguirà reduir en més de 1000 tones a l’any les emissions de CO2 ja que amb aquesta nova ampolla, que pesa un 11% menys, es redueix l’emissió de gasos en tot el procés de producció. Per cada ampolla s’emeten 25 grams menys de CO2, peròla reducció del pes també influeix en la quantitat de CO2 que s’emet durant el transport, la manipulació en el celler, el reciclatge, etc.

Els avantatges de l’ampolla ‘Futur’ no impliquen cap altra modificació, així, la forma i l’altura és la mateixa, i tot el procés d’embotellat es manté inalterat. El més important és que la resistència a la pressió és exactament la mateixa que la de l’ampolla de 900 grams.

La culminació d’un procés
El llançament al mercat dels caves de Codorniu emotellats amb l’ampolla Futur és la culminació d’un procés de 6 anys d’investigacions. Segons han explicat fonts de Codorniu “els primers passos de Codorníu per a la reducció del pes de les ampolles van ser el 2004, sota el paraigua d’un projecte destinat a reduir residus i millorar el reciclatge, anys més tard, al 2007, es va aprovar un prototip d’ampolla al que anomenem ‘Futur'”.

Des de llavors, expliquen el celler ha dut a terme multitud de tests i proves en totes les fases del procés d’elaboració i producció: en la línia d’embotellat, en les caves durant la segona fermentació i la criança, en el degolli, en el transport, i també en l’obertura. “Els resultats obtinguts durant el 2009 en relació a les ampolles de 800 grams van ser del tot satisfactoris”, expliquen. A partir d’aquest setembre i durant els pròxims mesos, Codorníu anirà llançant progressivament tots els seus caves amb l’ampolla de pes reduït.


La reducció del pes de les ampolles implica una reducció de les emissions de CO2 FOTO: CODORNIU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa