VadeVi
Collita DO Montsant: menys quilos que el 2009
  • CA

La DO Montsant passa balanç de la collita 2010. Les pluges de finals de setembre i principis d’octubre van complicar una campanya que es preveia excepcional. El raïm arribava a la collita en un excel·lent estat de maduració i, a més, poc castigat per les malalties tradicionals que afecten la vinya.

Tot i els problemes que les condicions meteorològiques van acabar plantejant, la feina de viticultors i cellers va permetre minimitzar-ne els danys. Amb tot, i per diversos factors, la collita 2010 ha estat en quantitat inferior a la del darrer any i se situa lleugerament per sobre dels 7,5 milions de quilograms.

Garnatxa negra (2.260.000 kg) i carinyena (2.264.000 kg), les varietats més característiques de la DO Montsant, han acaparat més del 63%. Ull de llebre (934.955), cabernet sauvignon (582.000), sirà (576.000), merlot (539.000), monastrell (16.800) i picapoll (866) , en ordre descendent, han completat el total de la producció de varietats negres.

En el cas de les blanques, el macabeu continua com a varietat predominant (195.110 kg i el 58,912 per cent del total), per sobre de la garnatxa blanca (133.455 kg i el 40.296 per cent) i altres més minoritàries com la parellada (1.619 kg i 0,489 per cent), la pansal (639 kg i 0,193) i la chardonnay (364 i 0,110 per cent).


Varietats de raïm: Garnatxa negra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa