Netejar les copes d’una manera adequada, assecar-les d’una determinada manera i guardar-les en un lloc adient, a més de garantir un millor resultat de netedat ajudarà també a conservar-les per més temps i evitar que es debilitin i es puguin trencar amb més facilitat.

Els fabricants recomanen rentar-les amb aigua tèbia, sense necessitat d’utilitzar detergent o utilitzant-ne molt poc i deixar-les cap per avall per a què s’assequin. Una bona manera que aconsegueixin més brillantor és passar-les per sobre del vapor d’aigua bullint i assecar-les a mà amb paper de cuina o un drap que no deixi cap borrissol, per exemple, de lli. La manera de fer-ho és subjectant la copa per la base amb una mà i utilitzar l’altre per assecar-la. Això si, desaconsellen totalment fer girar la copa per la base mentre s’asseca.
[[frase]]
Una altra cosa que cal evitar és les temperatures extremes. És a dir, no s’ha d’abocar mai líquid calent en una copa freda ni liquid fred en una copa calenta. D’altra banda, els fabricants recomanen no agafar més d’una copa amb una sola mà de manera que els cossos de les copes xoquin entre si. Això, segons la multinacional Schott Zwiesel, provoca minúscules fissures que debiliten la superfície fent que les copes siguin més vulnerables. D’altra banda, a l’hora de guardar les copes cal fer-ho sempre de manera que es recolzin sobre la base per evitar que el cristall faci esforços innecessaris.


S’ha de tenir en compte una sèrie de consells per tenir cura de la millor manera de les copes FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa