Comença ‘Dinem i en parlem’

La periodista de COMRàdio Judit Porta, Tortell Poltrona i el xef Artur Martínez, escolten les explicacions de Joan Nebot sobre el cava Segura Viudas Torre Galimany. Foto: COMRàdio

Avui COMRàdio emetrà el primer dels programes d’estiu “Dinem i en parlem“, una sèrie d’entrevistes que tenen una originalitat estructural: els personatges convidats no responen les preguntes des d’un estudi, sinó al bell mig de la cuina d’un restaurant, mentre ressona el fregit de la paella i s’omplen les safates del forn. Naturalment, això implica el diàleg amb els diversos cuiners, que van elaborant la recepta a mesura que va avançant la conversa. I tot cuinant -i dinant- sempre és més fàcil parlar de tot.

“Dinem i en parlem” és una idea d’Anna Murgadas i Judit Porta, dues periodistes que han volgut anar més enllà de l’entreteniment frívol que acostuma a colonitzar les graelles d’estiu per aproximar alguns dels cuiners emergents a personatges d’orígens molt diversos, però sempre ben coneguts per l’audiència. “La cuina catalana està en un moment de màxima expansió”, assegura Murgadas, “així que ens hem plantejat com a objectiu aprofitar aquest corrent de creativitat per contrastar-lo amb algunes de les persones que fan coses equivalents en d’altres àmbits que a hores d’ara encara són més coneguts pel gran públic”.

El programa s’emetrà cada dia a les tres de la tarda -l’hora de dinar a l’estiu- i tindrà una durada de mitja hora. “Dinem i en parlem” encendrà els primers fogons a Terrassa, concretament al restaurant Capritx, del Poble Nou. Allà, el xef Artur Martínez intentarà enlluernar els paladars de dos terrassencs -Miquel Ferreres, dibuixant i humorista gràfic, i Pep Pla, actor i director de teatre- i dos personatges vinguts expressament per tastar la cuina de l’únic restaurant terrassenc amb estrella Michelin: el pallasso Tortell Poltrona i el periodista i viatger Jordi Llompart. A tots ells, Artur Martínez els dedicarà una recepta pensada expressament a partir d’alguna de les característiques principals del convidat.

… I aquí la carta de vins

Però un àpat no és complet sense regar-lo amb una bona ampolla de vi. I, per assegurar-se l’èxit, “Dinem i en parlem” disposa dels comentaris de Joan Nebot, director de Vadevi.cat, que serà l’encarregat de complementar la recepta d’Artur Martínez amb algun suggeriment que tanqui el cercle amb un vi ben especial. Segons Joan Nebot, “el més important és trobar una ampolla que sàpiga explotar al màxim la cadena de sensacions que es van combinant al paladar”. El director de Vadevi.cat, a més, anuncia per als programes d’aquesta primera setmana al restaurant Capritx de Terrassa “alguna sorpresa no gaire coneguda que complaurà els terrassencs i farà que valorin una mica més els productes de la seva comarca”.

Itineria gastronòmic

“Dinem i en parlem” és una proposta que marcarà la franja del migdia de COMRàdio, diàriament, al llarg de tot el mes d’agost. Durant cinc setmanes, Anna Murgadas i Judit Porta aniran desplaçant la unitat mòbil. Viatjaran a l’obrador de l’Espiga d’Or, un forn de pa de Vilanova i la Geltrú -regentat per Jordi Morera- que combina avantguarda i tradició familiar, i també s’aturaran al restaurant Bohèmic, de Francesc Gimeno; el Gresca, de Rafa Peña, i el Moments, de Raül Balam. Tots tres a Barcelona, on s’acabarà -de moment- el programa el dia 31 d’agost.

La llista de convidats és molt diversa, però de primer nivell. Des de Joan Rigol, expresident del Parlament, fins a la cuinera Carme Ruscalleda, passant per periodistes com Lluís Foix o arquitectes com Benedetta Tagliabue. Tot plegat per dinar i parlar-ne, que mai no és poc.

VADEVI.cat publicarà diàriament a les 16h -un cop acabada l’emissió del programa- un article on es detallaran les característiques del vi recomanat i on hi haurà l’enllaç al bloc del “Dinem i en parlem” on es podrà tornar a escoltar el programa emès.

Nou comentari