VadeVi
Comença el mercat de la DO Conca de Barberà a la Setmana Medieval de Montblanc

Els cellers de la DO Conca de Barberà estaran presents a la Setmana Medieval en una nova edició del Mercat de vins i caves. Es tracta de la segona vegada que els vins de la DO, en concret els de 15 cellers, tenen un espai propi per donar a conèixer els seus vins dins d’aquesta fira tant important de Montblanc. La gran quantitat de persones que s’apropen a Montblanc per gaudir de la fira medieval converteixen l’ocasió en un “gran aparador” i una bona oportunitat de promocionar els vins de la DO, tal i com han reconegut fonts del Consell Regulador de la DO.

Alhora, l’ambient lúdic i festiu de la festa, fa que sigui una bona ocasió pels visitants per tastar els diferents vins que s’elaboren a la Conca de Barberà. El mercat de vins comença el dia de Sant Jordi i s’allargarà fins el proper cap de setmana. Estarà ubicat a la Plaça dels Àngels, tocant al carrer dels Jueus en ple centre històric de la Montblanc. El preu del cada tast serà d’un euro.

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. “Per aquest motiu la Setmana Medieval és un marc incomparable per donar a conèixer tant els cellers de la D.O. Conca de Barberà com els vins i caves”, segons expliquen fonts del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà.

A més, aquest 2010 la DO Conca de Barberà celebra 25 anys. Per això les copes del Mercat de Vins portaran serigrafiat l’emblema de celebració dels 25 anys de la DO Conca.

Els cellers que es troben en aquest mercat són: Agrícola de Barberà, Celler Carles Andreu, Celler Cal Joan, Cellers Roset, Celler Molí dels Capellans, Carlania Celler, Celler Jordi Llorens, Escoda-Sanahuja, Gatzaravins, Guspí, Mas Foraster, Mas del Tossal, Rendé Masdéu, Rosa Mª Torres i Vinícola de Sarral.


La DO Conca de Barberà ha fet unes copes especials per celebrar el 25è aniversari FOTO: DO CONCA DE BARBERÀ


El mercat de vins i caves de la DO Pla de Bages es va fer per primera vegada a la Setmana Medieval del 2009 FOTO: DO PLA DE BAGES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa