Comença el saló Catavins a Sabadell

Des de divendres a les cinc de la tarda i fins diumenge a les nou del vespre, els visitants podran conèixer més de 100 cellers i participar en nombroses activitats

El saló catavins 2012 espera superar els 15.000 visitants d’edicions anteriors. Foto: VADEVI.cat

Ahir a les 5 de la tarda es va s’inaugurar a Sabadell la cinquena edició del saló Catavins, que enguany tindrà un caràcter més cultural i sostenible que mai.

Després de l’acte institucional, a les 6 de la tarda es va fer entrega dels premis del Concurs de Vins Catavins, que ha votat un jurat format per sis professionals del sector vinícola català, amb formació i experiència en enologia o com a sumillers.

Els vins que han estat objecte de valoració per part del jurat han sortit exclusivament dels catàlegs dels cellers representats als estands de Catavins, i podran ser tastats pels visitants a la fira. Les categories establertes són les següents: vins blancs joves, vins blancs amb fusta, vins rosats, vins negres joves, vins negres amb criança, vins escumosos i vins dolços.

Les activitats

La cultura en les seves diverses variants serà protagonista de bon nombre d’activitats que conformen el programa participatiu de l’esdeveniment . Els visitants de Catavins tindran la possibilitat de fusionar vi amb òpera, amb poesia, amb literatura i amb teatre. D’altra banda, els vins ecològics tindran una presència especialment remarcable en aquesta edició.

Alguna de les activitats que hi ha programades són:

Òpera i vi, amb Marcel Gorgori – El vi i l’òpera han tingut una estimulant relació sentimental, fins el punt que la copa de vi és quasi un símbol del món operístic. Tot i així, no són gaires les activitats que ofereixen, de manera explícita, una experiència on gaudir dels dos conceptes alhora. Després de l’èxit de l’edició anterior, novament òpera i vi amb Marcel Gorgori.

Enosentits, emocions a cada gota, amb Mar Galván – Harmonitzar les sensacions d’un tast desplaçant les lletres, fent-les fluir en cada gota, aroma i carícia al paladar. L’art de recitar amb l’expressió d’un vi. La veu, un moment de suspir entre tasts expressant al màxim les sensacions. Vins i versos.

Un tast de llibre, més enllà del vi, amb Sebastiano Alba i Eneko Iribarren – Amb Sebastiano Alba, autor del llibre Més enllà del vi, i Eneko Iribarren, sumiller responsable de Makro Vallès.

La DO Catalunya surt a escena: un maridatge diferent, amb Jordi Oriol – Maridatge teatral amb l’actor i director Jordi Oriol. L’acte consistirà en el maridatge de tres vins DO Catalunya amb tres fragments d’obres teatrals.

Els vins naturals, amb Pablo Chamorro – Presentació de vins de la guia WinumNature.

En aquest sentit, els visitants de Catavins es beneficiaran de la gran quantitat de vins i caves ecològics representats pels expositors de la fira, que podran tastar als respectius estands.

Més informació a www.catavins.es

Nou comentari