Comença la campanya de la verema a la DO Montsant

La verema ha començat a la DO Montsant Foto: Rafel López Monné

Els viticultors de la DO Montsant han iniciat aquesta setmana la verema. Comença aviat, en part, per les temperatures que s’han registrat aquest mes d’agost. Tot i que es preveu un petit increment de producció respecte l’any passat, la campanya, marcada per una climatologia típicament mediterrània, serà força similar a la d’anys anteriors. El raïm hi arriba força bé pel que fa a maduració, i la incidència de malalties fúngiques i plagues com la del cuc del raïm ha estat molt baixa. En aquest sentit, l’estat sanitari del fruit és pot considerar òptim.

La producció de la DO Montsant, que compta amb unes 1.800 hectàrees, oscil·la entre els 8 i els 10 milions de quilograms, el 95% dels quals corresponents a varietats negres. De fet, la garnatxa i la carinyena, les varietats autòctones de Montsant, apleguen 2/3 del total de les varietats negres. Ull de llebre, cabernet, merlot, syrah, monestrell i picapoll acaben de completar el total d’aquestes varietats.
Pel que fa a les blanques, el 5%, gairebé totes corresponen a garnatxa blanca i macabeu. Tot i que també s’hi cultiven varietats com el pansal, el chardonnay o la parellada, la seva presència és testimonial.

Nou comentari