VadeVi
Comença la fira de la garnatxa i el brunyol de l’Empordà a Garriguella

Avui comença la Fira de la garnatxa i el brunyol de l’Empordà, una fira que se celebra a Garriguella des de fa 13 anys pels volts de Setmana Santa. Es tracta d’un atractiu turístic que preten potenciar la gastronomia i els vins del poble, concretament els brunyols i les garnatxes: un menjar propi de quaresma fet amb ou, llet, farina i aigua passat per la paella i un vi dolç, càlid i sedós típic de la zona.

Per això s’han programat durant tres dies diferents activitats culturals i gastronòmiques al poble. Després de la inauguració oficial el divendres a les vuit del vespre amb un tast de brunyols i garnatxes al celler Trobat, dissabte serà el plat fort de la fira. D’una banda hi haurà un mercat alimentari i d’artesania, de l’altre un seguit d’activitats per complementar l’oferta. Destaquen, a nivell vinícola, el concurs de tast de garnatxes i el concurs d’estils de beure en porró.

Pel que fa al concurs de tast de garnatxes, se seleccionaran d’entre tots els cellers participants a la fira, un grup de 5 o 6 productors i es donaran a tastar els seus vins durant tot el dia. Els concursants hauran d’endevinar de quin celler és cada vi, el premi és una estada de dues nits en una casa rural de Garriguella. Pel que fa al concurs d’estil de beure en porró, que es farà a les 17:30h, un jurat escollirà quin és el bebedor amb més estil, que s’endurà un lot de productes del poble.


Diferents garnatxes de l’Empordà FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa