Comença la Fira del Vi de Falset

63 cellers i diversos actes per tot el Priorat emplenen l'agenda d'aquest cap de setmana

Un moment de l’edició del 2012 de la Fira del Vi de Falset. Foto: VADEVI.cat

Aquest dissabte ha començat oficialment la Fira del Vi de Falset, amb l’obertura al públic de les parades al carrer Miquel Barceló. L’horari de la Fira al carrer d’aquest cap de setmana (dissabte 4 i diumenge 5) és d’11 del matí a 9 del vespre.

Finalment, són 63 els cellers que prenen part en aquesta edició de la Fira, una xifra que es manté estable des de fa uns anys. El tiquet tindrà enguany un preu de 12 euros, que inclou la copa de la Fira, cinc degustacions (que escull cadascú) i l’entrada al Castell del Vi de Falset, un centre d’interpretació sobre la cultura vitivinícola de la comarca. El tiquet pot adquirir-se a l’entrada de la Fira, en l’estand de l’organització.

El programa del cap de setmana el completen gairebé una cinquantena d’actes. Fins dilluns vinent (quan se celebra el Tast de Professionals) hi ha programats des de tastos ja clàssics com la Nit de les garnatxes, organitzada pel Celler de Capçanes, fins a presentacions de vins de cellers particulars, com pot ser el vi ‘Estones de Mishima’, inspirat en la popular banda de música Mishima i que comptarà amb la presència del seu cantant, David Carabent.

Un altre acte amb una llarga tradició tindrà lloc el diumenge 5 de maig, a partir de les 11 del matí i a la plaça de la Quartera, quan està previst que engegui una nova edició del concurs La Cuina del Vi. La seva finalitat és la de donar a conèixer i promocionar els plats de la comarca, on un dels principals ingredients n’és el vi. Hi poden participar tots els cuiners i cuineres professionals i/o aficionats prèviament inscrits.

I dilluns: tast professional

Tot i que la Fira al carrer se celebra el cap de setmana, dilluns continuaran les activitats adreçades estrictament als professionals. Més d’un centenar d’inscrits, entre els que es troben sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa especialitzada, estatals i internacionals, assistiran a aquest esdeveniment. Aquest fet demostra el gran poder de convocatòria que els cellers i vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i també la pròpia Fira del Vi, tenen entre els professionals del sector, que any rere any marquen amb vermell la cita a les seves agendes.

El Tast de Professionals, que s’aprofita per presentar el vi de l’anyada pertinent, en aquest cas la del 2011, és un espai de trobada entre els cellers de la comarca i els diferents agents del sector vinícola, en una clara aposta per promoure els vins d’ambdues DO i establir les bases per a futurs acords comercials.

Enguany l’organització del Tast de Professionals va a càrrec de les DO de la comarca, en una clara intenció de potenciar el vessant professional de la Fira. D’aquesta manera la DO Montsant i la DOQ Priorat agafen el relleu de l’ajuntament de Falset en la gestió d’aquest esdeveniment, tot i que el consistori es manté com a col·laborador en l’organització de l’acte i hi presta suport logístic.

Nou comentari