VadeVi
Comença la Mostra de vins i caves de Catalunya al Moll de la Fusta de Barcelona

Des d’aquest dijous fins diumenge el Moll de la Fusta acull la ja tradicional Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Es tracta d’una de les mostres de vins més importants del país, tant des d’un punt de vista quantitatiu, com de volum de públic. L’any passat hi van assistir unes 150.000 persones i s’hi van servir unes 120.000 degustacions, segons dades facilitades per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) que és qui organitza la mostra. L’Incavi espera que aquest any hi hagi el mateix nombre de gent o fins i tot més que l’any passat.

De fet, es considera una de les cites més interessants de cara a fomentar el consum i la cultura sobre els vins catalans a l’àrea metropolitana de Barcelona, una de les regions de Catalunya on cal potenciar-los més.

Una de les principals novetats de la Mostra de Vins i Caves, que aquest any arriba ja a la 29ena edició, és el Celler de la Mostra. Es tracta d’una botiga on els assistents podran comprar qualsevol dels vins que haurà tastat durant la mostra. Com és habitual, els assistents podran adquirir tiquets de degustació a quatre punts de venda de la mostra. 10 tiquets de tast de vins i caves costen 7 euros -cada copa pot costar entre 2 i 4 tiquets- i quatre tiquets de restauració en costen 5 euros.

La fira estarà oberta de 12 a 22h dijous, dissabte i diumenge i el divendres 25 obrirà portes a les 16h. La inauguració oficial, a càrrec del conseller d’Agricultura Joaquim Llena, el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona Jordi Valls i el director general de l’Incavi Oriol Guevara, serà dijous a les 17:30h. Acte seguit es farà la presentació de la campanya Projecte Vi Solidari, una iniciativa de Cellers Unió per destinar part dels beneficis de la venda de lots de vins a projectes socioeducatius del Casal d’Infants del Raval.

La sala polivalent també acollirà tastos dirigits, com per exemple els tastos del desè aniversari de la DO Catalunya divendres a la tarda -en dos torns de 100 persones-, el tast de vins a càrrec de la Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN) o els tastos de vins del celler Carol Vallès el dissabte i el diumenge a la tarda. També hi haurà temps per a dures conferències. Una d’elles la presentació d’un estudi sobre l’evolució de la vinya i el vi ecològic a Catalunya, a càrrec de Núria Vallès, de CCPAE, i l’altra sobre la ganrnatxa blanca de la Terra Alta. Una de les últimes activitats serà la Diada d’intercanvi de plaques de cava que se celebra des de fa 13 anys.


La Mostra de Vins i Caves arriba a la 29ena edició FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa