Arriba de nou la fira dels vins de la DO Terra Alta i amb ella, les demostracions enogastronòmiques, la mostra i degustacions de vins i la jornada tècnica per a professionals, a més de la possibilitat de visitar l’Espai del Vi i de l’Oli de Gandesa, a la seu del Consell Regulador.

Les activitats, totes elles concentrades en aquest cap de setmana (17 i 18 d’abril) estan repartides en diferents punts del territori de la DO. D’una banda, la jornada tècnica vitivinícola i el sopar de maridatges insòlits es faran a Bot el dissabte. La mostra, que és oberta a tots els públics, es farà diumenge a Batea i els que vulguin visitar l’Espai del Vi i l’Oli hauran d’anar fins a Gandesa.

La mostra de vins obrirà les portes diumenge a les 11 del matí i tancarà a les nou del vespre, amb una pausa al migdia de 14 a 16h. Durant tot el dia es podran degustar els vins de la DO, especialment les novetats 09-10. A partir de les 13h se servirà una degustació popular de marisc del Delta de l’Ebre. Durant la mostra hi haurà també demostracions enogastronòmiques i tastos comentats de vi en moments puntuals durant tot el dia.

Jornada tècnica
Durant la segona jornada tècnica vitivinícola es tractaran temes com la competitivitat, la garnatxa blanca, la microoxigenació del vi i les estratègies de reg. Després de la presentació oficial de la jornada, a càrrec de l’alcalde de Bot Lluís Agut, la consellera de Treball Mar Serna i el president de la DO Terra Alta Jaume Descarrega, es farà la presentació del Programa de millora de la competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta a càrrec de Sergi de Lamo, director executiu del Parc Tecnològic del Vi (VITEC). El director científic de VITEC, Joan Miquel Canals, presentarà una Avaluació de la Garnatxa Blanca sobre la influència del grau de maduració del raïm en la qulitat del vi: presentació dels resultats de la campanya 2008/2009. Després d’una pausa serà el moment de parlar de la Microoxigenació del vi i de les Estratègies de reb en vinya er a la millora de la producció i la qualitat del raïm.


En total s’han presentat durant la Fira DOTA 09 un centenar de vins nous FOTO: MARC C. GRISO


En total 1500 persones van passar per la fira el 2009, més de la meitat eren de fora de la Terra Alta FOTO: CRDOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa