VadeVi
Comença la Setmana del Cava amb el 27e Congrés Internacional

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha afirmat que s’ha de resoldre el problema del preu del raïm i que ho ha de fer el mateix sector des d’una “maduresa” i una “potencialitat”. Llena ho ha explicat a la inauguració del 27è Congrés Internacional del Cava que se celebra a la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia. Segons Joaquim Llena “ens estem posicionant millor que mai al món” però “hem de donar estabilitat” i buscar un preu “just” per al raïm. Per a Llena, actualment s’estan pagant preus que no són justos i això no es pot resoldre des del govern i tampoc amb una llei, sinó que s’ha de fer a través del “diàleg i el consens”.

Joaquim Llena ha expressat la seva “preocupació” pels productors de raïm. “No pot ser que els nostres productors hagin de patir cada any”, ha afegit Llena. El conseller d’Agricultura espera que el sector “entomi” aquest tema el millor possible i que el què ha passat aquest any “no torni a passar mai més”.

Innovació al Congrés Internacional
Llena ha expressat també la seva satisfacció per poder inaugurar el Congrés Internacional del Cava i ha afirmat que hi ha un “nivell de rigor, de capacitat d’innovar i de fer recerca impressionant”.

Es preveu que més de 200 congressistes assisteixin a la 27a edició del Congrés Internacional del Cava, on es presentaran estudis innovadors de recerca sobre noves tècniques en el procés d’elaboració del cava.

Altres actes
Malgrat que els actes de la setmana del cava ja han començat, no serà fins dissabte que es faran dos dels actes més esperats: el pregó, que aquest any anirà a càrrec dels personatges Carles Puyol i Andrés Iniesta de Crackòvia, i la coronació de la reina del cava, aquesta vegada Elisabeth Reyes.

La festa tindrà altres activitats, com el lliurament de premis del concurs d’aparadors, la cercavila, la Nit Jove del Cava -amb els grups Santi Arisa i la Tribu i Se Atormenta una Vecina-, la mostra de plaques de cava, la nit del confrare o la cursa solidaria, que aquest any arriba a la tercera edició i que col·labora amb la Marató de TV3.

La setmana del cava acabarà amb l’acte d’investidura en què el cuiner Ferran Adrià serà investit Confrare d’Honor.


Joaquim Llena durant la inauguració del 27 Congrés Internacional del Cava, dins dels actes de la Setmana del Cava de Sant Sadurní d’Anoia FOTO: MAR MARTÍ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa