Acaba d’aparèixer el llibre “Comprendrer el vino, la viña y la biodinàmica”, de Nicolas Joly, a La Fertilidad de la Tierra Edicione. És el segon títol en castellà d’aquest autor, que ja era un referent internacional i fonamental de la viticultura biodinàmica i avui ho és també en la recuperació dels vins autèntics.

Després del seu anterior llibre “El vi del cel a la terra”, deixa encara clar a professionals i profans de la viticultura alguns dels conceptes que fan de la biodinàmica una via per obtenir vins no només saludables sinó més autèntics i originals.

Es pregunta per què s’han perdut les originalitats en els vins, per què s’està comercialitzant tants vins amb residus, per què tants errors en la vinya i tanta artificialitat en el celler…

En paraules del crític català de vins Jordi Alcover, que prologa el llibre, Nicolas Joly “porta anys obrint camí perquè molts s’adonin que cada vi, abans que un negoci, ha de ser una expressió d’un entorn net i concret de temps i lloc, que ha de poder conèixer tot aquell que vulgui fer-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa