El Concurs de vins i caves DO Conca de Barberà se celebra per primera vegada desvinculat de la Festa de la Verema. Aquest divendres, un jurat format per 15 enòlegs i professionals del sector tastaran durant tot el matí els millors vins d’una vintena de cellers que s’han presentat al concurs. Els resultats del concurs es faran públics a finals de juny amb un sopar d’entrega de premis, tal i com es va acordar en l’última junta del Consell Regulador de la DO.
Els vins que es tastaran s’han dividit en 10 categories: blanc jove, blanc fusta, rosat, negre jove, negre jove fusta, negre criança, negre reserva, cava brut nature i cava rosat. Tots els vins es tastaran a cegues.
El tast, que començarà a les 12h al Restaurant Simó de Palau, a tres minuts de Montblanc en direcció a l’Espluga, acabarà amb un dinar amb tots els membres del jurat.
Els millors sommeliers s’examinaran el cap de setmana FOTO: VADEVI.cat